Sütõtök

2011-10-17

sponsored links


Megvoltak az elsõ éjszakai fagyok, tehát elérte a sütõtök a legízletesebb formáját, hiszen ha megcsípi a dér, akkor a legédesebb, legízletesebb. Én a magam részérõl már alig vártam, hogy eljöjjön a sütõtök ideje, mert rendkívül széles körben felhasználható az étteremben, és a cukrászdában is. Élvezeti értékén túl a tápanyagtartalma is fontos alapanyaggá teszi!
A Sütõtök:
A Közép-Amerikából származó sütõtököt, mintegy hétezer éve fogyasszák az emberiség. Eleinte csak a magját kedvelték, mert a húsú keserû volt, azonban a késõbbi nemesítések következtében az édes húsú változata egész Amerikában elterjedt, majd innen került Európába. Jelenleg az egész világon termesztik. Az amerikai indiánok együtt termesztettek három, egymást mind a szántóföldön, mind az étrendben remekül kiegészítõ növényt, innen ered az elnevezés is; a három nõvér. Elõször elvetették a kukoricát, majd a futóbabot és a tököt. A kukoricára felfutó babot nem kell karózni, nitrogént köt meg a talajban, amelyet a másik két ...

Folytats a blogon ... solier-green.blogspot.com/2011/10/sut...

sponsored links

Keres?s