Sütõporos fánk. (tízperces fánk)

2015-02-18

sponsored links


A farsangi idõszakot egy finom fánksütéssel zártam le. Pár héttel ezelõtt akadtam rá ennek az egyszerû fánknak a receptjére Hahópihe konyhájában, és rögtön el is döntöttem, hogy én is megsütöm hamarosan. Mivel a "Tízperces fánk" titulust kapta, és magamat ismerve, gondoltam kb. 30 perc alatt biztosan nálam is elkészül majd. Így is lett, mert az elsõ mozzanattól az utolsóig, nem telt el fél óránál több, és már falatoztuk is a frissen kisült, illatozó fánkokat. Én mindössze annyit változtattam a recepten, hogy adtam hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát, és vékonyabbra nyújtottam ki a tésztát. A szódabikarbónától pedig sütés közben szépen megemelkedtek, és légiesen könnyûek lettek a fánkok. Tálalás elõtt porcukorral megszórtam, majd saját fõzésû õszibaracklekvárral kínáltam. A könnyû fánkot pedig ízlés szerint akár egy finom krémmel meg is tölthetjük tálalás elõtt.

Hozzávalók kb. 20 db fánkhoz:

25 dkg liszt
1 db tojás (nagy) ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2015/02/s...

sponsored links

Keres?s