Sütõben sütött hasábburgonya.

2012-05-07

sponsored links


 Sokáig a rántott hús mellett, a másik nagy kedvencünk a sült krumpli volt. Aztán szép lassan mindkettõt egyre ritkábban készítettem, és bevallom valahogy nem is hiányoztak az étrendünkbõl, sõt nagyon jól megvoltunk nélkülük. Fõleg a bõ olajban sütött hasábburgonyáról mondtunk le szívesen. Igaz sült krumplit azért ettünk, csak éppen a sütõben készült, kevés olívaolajjal meglocsolva, és különbözõ fûszerekkel ízesítve. (több krumplis recept itt megtalálható) Nemrégiben aztán láttam egy receptet, mely nagyon megtetszett, és rögtön el is határoztam, hogy megpróbálkozom vele, hátha megkapom azt az "igazi" sült krumplit, csak éppen tocsogó olajban sütés nélkül. A hétvégi rántott szelet mellé, aztán kipróbálásra is került az új recept, és mondhatom nagyon jól vizsgázott. A krumpli a sütõben, gyönyörû aranybarnára, ropogósra sült, visszahozva az emlékeimben élõ, ám sokkal egészségesebb sült krumplit. Nagy elõnye még ennek a sütési módnak, hogy az egész lakást nem árasztja el a tömény olajszag. Igaz nálunk sokáig számûzve volt a sült krumpli, de mostantól azért nagy ritkán majd elõfordul köretként a tányérunkon.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/05/s...

sponsored links

Keres?s