Sütõben sült túrófánk
sponsored links
Bármi, amit sütõben is lehet sütni olajban sütés helyett, az egyszerûbb, könnyebb és? kevésbé büdös. Ja, és még egészségesebb is az olaj mellõzése miatt. Így aztán én is nagy rajongója vagyok az ilyen recepteknek, naná, hogy ezt a túrófánkot is ki kellett próbálnom.
Nyilvánvalóan nem lesz teljesen olyan, mint az olajban sült társa, de frissen, melegen igazán puha, könnyed tésztát kapunk. Másnapra nem érdemes tartogatni, akkorra azért szárad ? de ez így van az olajos fánknál is.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
50 dkg tehéntúró
2 tojás
15 dkg porcukor
fél cs sütõpor
1 csipet só
Elkészítés:
A liszttel elkeverjük a sütõport, porcukrot és sót.
Hozzáadjuk a túrót és tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk ? itt még viszonylag ragacsos állagú.
Alaposan lisztezett deszkán összegyúrjuk, ekkor még fog lisztet felvenni, a végeredmény egy puha, ruganyos tészta.
1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Én most kis átmérõjû szaggatóval dolgoztam, de utólag úgy látom, egy kicsivel nagyobbal jobban mutatna.
Sütõpapíros tepsire rakjuk.
200 °C-on kb. 20 perc alatt kisütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/turofank-8-sutoben-sult