Sütõben sült töltött tojás
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 4+2 tojás, 15 dkg csiperkegomba, 1 evõkanál vaj, 4 szelet sonka, 2 szál zöldhagyma, 8 dkg sajt, 3 dl tejföl, só, fehérbors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Négy tojást keményre fõzünk, hideg vízben kihûtjük, majd megpucoljuk és félbevágjuk. A megmaradt két tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel, enyhén megsózzuk, borsózzuk. Az apróra vágott zöldhagymát és a gombát a vajon zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és sonkát meg a tojások sárgáját. A masszát sózzuk, borsózzuk, alaposan összekeverjük, majd a félbevágott tojásokba töltjük. A tejföl felét sütõtálba tesszük, rászórjuk a sajt felét, ráhelyezzük a tojásokat, majd rátöltjük a megmaradt tejfölt és rászórjuk a megmaradt sajtot. Forró sütõben, 10-15 percig sütjük.