Sütõben sült tengeri halfilé sajtos bundában

2012-11-26

sponsored links

Olasz

A recept olasz neve: filetti di cerinia gratinati


Nem mondható általánosnak, hogy a halakat sajttal ezen belül is egy félkemény érlelt juhsajttal készítenék. Mégis vannak ízek, amelyek egymással jól társíthatók, ez pedig receptünk esetében a citromhéj, a sajt és a mazsola hármasa. A recept központi alkotóeleme egy szokványostól eltérõ panír, melynek ízesítéséhez citromhéjat és sajtot használunk, és az ebben megforgatott halszeleteket a sütõben ropogósra sütjük.

Elõkészítési idõ: 20 perc
Sütési idõ: 30 perc
Típus: halételek, egytálételek
Nehézségi fok: könnyû

Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 szelet tisztított tengeri hal (darabonként 10 dkg súlyú)
  • zsemlemorzsa (még finomabb lesz a recept ha 3-4 szelet frissen pirított kenyérbõl készítünk morzsát)
  • 2 citrom reszelt héja ...

Folytats a blogon ... gamberiegamberetti.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s