Sütõben sült szilvalekvár
sponsored links
A szilvalekvárt a hagyományos módon szoktam fõzni, de most annyi nagy szemû szilvánk termett (a termés nagy súlya miatt jó néhány ágat le is tört a szél), hogy kezdeni kellett vele valamit, mert ennyi szilvás lepényt még mi sem eszünk, pedig kétnaponta biztosan sütök. A nagy melegre való tekintettel a sütõben sült változat készült most, jó néhány tepsivel. Ebbe került kevés cukor is.
A tepsibe öntsünk 2-3 evõkanál ecetet (én borecetet használtam), öblítsük át vele a tepsit, a végén NE öntsük ki. A megmosott, kimagozott szilvát tegyük tepsibe, szórjuk meg ízlés szerint cukorral és 150 fokos sütõben süssük 2-3 órát vagy szükség szerint.
Az elkészítési idõ nagyban függ a szilva érettségi fokától és nedvességtartalmától, így nem lehet pontosan megmondani. A lényeg: nem szabad kevergetni! Azért figyeljünk rá, mert a városi legendák ellenére ez is le tud égni. Hûlés közben ...