Sütõben sült spagetti/Spaghetti mal aus dem Backofen
sponsored links
(Rezept unten auch auf Deutsch)
A szombat többnyire a takarításé, akkor idõ híján nem tervezek nagy dínom-dánomot. Benézek a hûtõbe, ami a kezembe akad, abból lesz a déli menü.
Pucolva, vágva, fûszerezve, kissé elõkészítve, aztán mindent bele a tepsibe, rá egy tetõt, 25 perc sütõ és lám, ez lesz belõle...
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemellfilé
15 dkg vékony, füstölt kolbász (Cabanossi)
20 dkg spagetti, kissé összetörve
1 sárga paprika
1 piros paprika
12 dkg zöldborsó (mélyhûtött)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 ág kakukkfû
2 ek natúr zöldségkeverékpor (Alnatura)
2-3 ek ajvár
1 ek sûrített paradicsom
3 ek olívaolaj
só, bors
A sütõt 200 fokra elõmelegítettem.
Miután a paprikákat megpucoltam, nagyobb darabokra vágtam. A lehéjazott hagymát hosszanti irányban, nem túl vékony csíkokra hasogattam, a kakukkfüvet megmostam és a leveleket letépkedtem a szárról. A fokhagymát is megpucoltam és apróra összevágtam. A megmosott csirkemellfilét nagyobb darabokra vagdaltam, a kolbászt szintén feldaraboltam. Kb. 700 ml vizet felforraltam és belekevertem a zöldségkeverékport, ajvart, és süritett paradicsomot.
Egy magas peremû serpenyõben 1 ek olajat felforrósítottam és a kolbász darabokat kissé kisütöttem. Szûrõkanállal egy külön tálkába kiszedtem a megsült kolbászkarikákat és további 2 ek olajat még a serpenyõbe öntve a csirkedarabokat is röviden megkapattam. Sóztam, borsoztam és a kolbászos tálra halmoztam.
A visszamaradt olajon a paprikát, hagymát, fokhagymát rövid ideig dinszteltem, sóztam. A forró ajváros lével leöntöttem. A spagettit, a mélyhûtött zöldborsót és a kakukkfüvet is hozzáadtam és óvatosan kevergetve, az egészet felforraltam. A csirkehúst és a kolbászt is hozzákevertem.
Ezután az egészet óvatosan átöntöttem egy sütõedénybe, amit aztán a sütõbe toltam.
(Lehetõleg tetõvel ellátottat sütõedényt használjunk, vagy, ha nincs, akkor alufóliával kell letakarni. Akinek van, és ez a legjobb, használjon olyan serpenyõt, amit a sütõbe is be lehet tenni.)
20-25 perc alatt készre párolódott a spagettink, közben többször megkevertem. (Ha közben a lé elpárologna és még nem elég puha a spagetti, lehet egy kis vizet hozzáönteni.)
Kivettem a sütõbõl, sóztam, borsoztam és nagyon gyorsan, majdnem mind megettük...
Zutaten für 4 Personen:
400 g Hähnchenfilet
150 g Cabanossi
200 g Spaghetti (klein gebrochen)
1 gelb Paprikaschote
1 rote Gemüsepaprika
1 gelbe Gemüsepaprika
120 g Erbsen (tiefgekühlt)
1 Gemüsezwiebel
2 Knoblauchzehen
5 Stiele Thymian
1 EL Gemüsebrühe (Alnatura)
2-3 EL Ajvar
1 EL Tomatenmark
3 EL Olivenöl
Salz, Pfeffer
Backofen auf 200 Grad vorheizen. Paprika waschen, trocknen, putzen und in grobe Stücke schneiden.
Zwiebel schälen, halbieren und in Spalten schneiden. Knoblauch schälen und zerkleinern. Thymian waschen, trocknen, abzupfen. Die Hähnchenfilets kalt abspülen, trockentupfen und grob würfeln, Cabanossi in Scheiben schneiden. Die Gemüsebrühe mit 700 ml Wasser aufkochen, Tomatenmark und Ajvar einrühren. 1 EL Öl in einer Pfanne erhitzen, Cabanossi darin kurz anbraten, herausnehmen.
2 EL Öl im Bratfett erhitzen, Hähnchen-Würfel darin rundherum kräftig anbraten, mit Salz und Pfeffer würzen und herausnehmen.
Zwiebel, Knoblauch und Paprika im heißen Bratfett andünsten. Brühe mit Ajvar angießen. Ungekochte Spaghetti und Erbsen unterrühren. Hühnerfleisch und Wurst dazugeben und und mit Thymian bestreuen.
Zugedeckt in den vorgeheizten Ofen schieben und ca. 25 Minuten garen. Zwischendurch immer wieder einmal umrühren. Falls nötig, noch etwas Wasser hinzufügen. Vor dem Servieren nochmals abschmecken.
A szombat többnyire a takarításé, akkor idõ híján nem tervezek nagy dínom-dánomot. Benézek a hûtõbe, ami a kezembe akad, abból lesz a déli menü.
Pucolva, vágva, fûszerezve, kissé elõkészítve, aztán mindent bele a tepsibe, rá egy tetõt, 25 perc sütõ és lám, ez lesz belõle...
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemellfilé
15 dkg vékony, füstölt kolbász (Cabanossi)
20 dkg spagetti, kissé összetörve
1 sárga paprika
1 piros paprika
12 dkg zöldborsó (mélyhûtött)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 ág kakukkfû
2 ek natúr zöldségkeverékpor (Alnatura)
2-3 ek ajvár
1 ek sûrített paradicsom
3 ek olívaolaj
só, bors
A sütõt 200 fokra elõmelegítettem.
Miután a paprikákat megpucoltam, nagyobb darabokra vágtam. A lehéjazott hagymát hosszanti irányban, nem túl vékony csíkokra hasogattam, a kakukkfüvet megmostam és a leveleket letépkedtem a szárról. A fokhagymát is megpucoltam és apróra összevágtam. A megmosott csirkemellfilét nagyobb darabokra vagdaltam, a kolbászt szintén feldaraboltam. Kb. 700 ml vizet felforraltam és belekevertem a zöldségkeverékport, ajvart, és süritett paradicsomot.
Egy magas peremû serpenyõben 1 ek olajat felforrósítottam és a kolbász darabokat kissé kisütöttem. Szûrõkanállal egy külön tálkába kiszedtem a megsült kolbászkarikákat és további 2 ek olajat még a serpenyõbe öntve a csirkedarabokat is röviden megkapattam. Sóztam, borsoztam és a kolbászos tálra halmoztam.
A visszamaradt olajon a paprikát, hagymát, fokhagymát rövid ideig dinszteltem, sóztam. A forró ajváros lével leöntöttem. A spagettit, a mélyhûtött zöldborsót és a kakukkfüvet is hozzáadtam és óvatosan kevergetve, az egészet felforraltam. A csirkehúst és a kolbászt is hozzákevertem.
Ezután az egészet óvatosan átöntöttem egy sütõedénybe, amit aztán a sütõbe toltam.
(Lehetõleg tetõvel ellátottat sütõedényt használjunk, vagy, ha nincs, akkor alufóliával kell letakarni. Akinek van, és ez a legjobb, használjon olyan serpenyõt, amit a sütõbe is be lehet tenni.)
20-25 perc alatt készre párolódott a spagettink, közben többször megkevertem. (Ha közben a lé elpárologna és még nem elég puha a spagetti, lehet egy kis vizet hozzáönteni.)
Kivettem a sütõbõl, sóztam, borsoztam és nagyon gyorsan, majdnem mind megettük...
***
Nudeln machen glücklich! Ich zeige euch, eine spannende Variation...Zutaten für 4 Personen:
400 g Hähnchenfilet
150 g Cabanossi
200 g Spaghetti (klein gebrochen)
1 gelb Paprikaschote
1 rote Gemüsepaprika
1 gelbe Gemüsepaprika
120 g Erbsen (tiefgekühlt)
1 Gemüsezwiebel
2 Knoblauchzehen
5 Stiele Thymian
1 EL Gemüsebrühe (Alnatura)
2-3 EL Ajvar
1 EL Tomatenmark
3 EL Olivenöl
Salz, Pfeffer
Backofen auf 200 Grad vorheizen. Paprika waschen, trocknen, putzen und in grobe Stücke schneiden.
Zwiebel schälen, halbieren und in Spalten schneiden. Knoblauch schälen und zerkleinern. Thymian waschen, trocknen, abzupfen. Die Hähnchenfilets kalt abspülen, trockentupfen und grob würfeln, Cabanossi in Scheiben schneiden. Die Gemüsebrühe mit 700 ml Wasser aufkochen, Tomatenmark und Ajvar einrühren. 1 EL Öl in einer Pfanne erhitzen, Cabanossi darin kurz anbraten, herausnehmen.
2 EL Öl im Bratfett erhitzen, Hähnchen-Würfel darin rundherum kräftig anbraten, mit Salz und Pfeffer würzen und herausnehmen.
Zwiebel, Knoblauch und Paprika im heißen Bratfett andünsten. Brühe mit Ajvar angießen. Ungekochte Spaghetti und Erbsen unterrühren. Hühnerfleisch und Wurst dazugeben und und mit Thymian bestreuen.
Zugedeckt in den vorgeheizten Ofen schieben und ca. 25 Minuten garen. Zwischendurch immer wieder einmal umrühren. Falls nötig, noch etwas Wasser hinzufügen. Vor dem Servieren nochmals abschmecken.