Sütõben sült gnocchi olaszos-tejszínes szószban, mozzarellával
sponsored links
Újabb örökbérletet váltó kaja a konyhámban. Nincs rajta mit csodálkozni, ki ne szeretné szószban fürdõ krumpligombóckákat kikanalazni a sûrû, krémes, fûszeres paradicsomszószból, miközben a lágy mozzarella hosszúra nyúlt szálaival birkózik... És ráadásul nem kell külön elõfõzögetni a gnocchit, ha netán van kész paradicsomszószunk, akkor semmivel sem telik többe, mint vizet forralni és tésztát fõzni.
A mennyiségekrõl még annyit, hogy a szósz azért legyen kissé sûrûbb, ne leves-szerû, és ekkora tésztamennyiséghez egy 28-as piteformában kb.4-5 decinyi menyiség kellett ahhoz, hogy épp ne folyjon ki a formából, hogy a gnocchikat nagyobbrészt beborítsa és megpuhuljanak, a sütõben pedig a tészta keményítõtartalmától sûrû szafttá alakuljon.
Éhesek vagytok? Én is...
1 kg félkész gnocchi - ha hûtött, akkor hagyjuk szobahõmérsékletûre melegedni) ...