Sütõben sült farsangi fánk
sponsored links
Farsangi fánk a páromnak, nem a szokványos módon olajban sütve.Csak, hogy idén sem maradjon ki fánk szezonban...
Sütõben sült farsangi fánk
Hozzávalók 8 nagy darabhoz:
- 400g liszt
- 7 dkg porcukor
- 2,5 dkg friss élesztõ
- 1,2 dl tej
- 5 nagy tojás sárgája
- 2 evõkanál puha vaj
- 1 kk só
A forgatáshoz:
- olvasztott vaj
- porcukor
- fahéj
A kínáláshoz:
- házi sárgabaracklekvár
Az élesztõt langyos porcukros tejben felfuttatjuk.A vajat felolvasztjuk.A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk.Olajjal kikent kelesztõtálba tesszük és lefedjük.1,5 órán át meleg helyen hagyjuk kelni.
Késõbb a tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk és kézzel lelapogatjuk 2,5-3 cm vastagra.Egy 10 cm-es kerek formájú kiszúróval nagy köröket szaggatunk ki belõle.A közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.Sütõpapíros tepsibe helyezzük és konyharuhával lefedjük. Langyos helyen 15 percig hagyjuk kelni.
Elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük-kb. 10 perc.Amikor kész,tálcára szedjük és hagyjuk 1-2 percig pihenni.Olvasztott vajjal megkenjük és alaposan fahéjas porcukorba forgatjuk.Langyosan lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat!