Sütõben sült epres palacsinta ? 5 perc munkával
sponsored links
A palacsintát mindenki szereti. Enni. Sütni már kevésbé. Mert egy palacsintaimádó családnak való adagot lesütni nem öt perc. Pláne, ha fél órával késõbb is még ennél belõle.
Már egy ideje szemeztem a sütõben sütött palacsinta receptjével, most az epres változata rám is kacsintott, úgyhogy úgy gondoltam, itt az idõ!
Én azt mondom, az igazi palacsintát sajnos nem tudja felülmúlni, de azért szorosan ott van a nyomában, de csak öt perc munka van vele.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 tojás
2,5 dl tej
1 dl ásványvíz
10 dkg cukor
1 cs só
20 dkg eper
Elkészítés:
Palacsintatésztát készítünk a hozzávalókból.
Sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A epreket felszeleteljük és a tészta tetejére rakjuk.
180 °C-ra elõmelegített sütõben 30 perc alatt megsütjük.
Én az 1/3 mennyiséget püspökkenyér formában sütöttem ki, ez van lefényképezve. A tészta magassága a tepsiben ne legyen túl magas, max 1-1,5 cm, különben nem sül meg rendesen.
Szereted az epret? További epres sütiket itt találsz!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tepsiben-sult-epres-palacsinta