Sütõben sült brokkoli és egy s más...
sponsored links
A brokkoli vagy "zöld karfiol" a vadkáposzta termesztet változata, közeli rokona a karfiol és a fejes káposzta. Már a rómaiak is ismerték és termesztették, brassicának nevezték. Sok vitamint, leginkább karotint, B- és C- vitamint, valamint vasat tartalmaz. Fõidénye októbertõl márciusig tart. Készíthetõ belõle krémleves, saláta, köret, párolva, sütve egyaránt kitûnõ. Süthetõ wokban más zöldségekkel - szárzellerrel, cukkinival, padlizsánnal, sárgarépával - keverve.
A sütõben készült kelbimbó és káposztaszeletek nagy sikere után most a brokkoli is sorra került. Megérte kipróbálni, igazán jó lett.
Hozzávalók: 500 g brokkoli, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 ek olívaolaj, frissen õrölt bors, tengeri só, 1 ek ...