Sütõben aszalt paradicsom
sponsored links
Lehet, hogy az a tény ragadtatott ilyen nagyvolumenû projektre, hogy épp a Julie és Julia könyvet olvasom (ami egyébként nagy csalódás), de egyik este belevágtam a házi paradicsomaszalásba. Apósom mostanában hobbikertésszé lépett elõ és nagy halom édes paradicsommal ajándékozott meg, aminek nagyon örültem, de aztán hamar felmértem, hogy egy szoptatós, egy hasmenéses, egy refluxos, plusz egy csecsemõ nem valószínû, hogy elbír több kiló parival. Így jött az ötlet az aszalásra, aszalógép/napsütés híján sütõben. A ?Tomaten trocknen im Backofen? keresõszavakra rá is bukkantam egy fényképes tutoriálra, de a sütési hõmérséklet és idõ nem volt elég egzakt, ezért még egy-két magyar oldalon is tájékozódtam. A kilátás, miszerint egész éjjel járatni kell a villanysütõnket eléggé letaglózott, de meg kellett menteni após elsõ termését... Végül 7 óra sütés után hajnali fél négykor el is készült a mû. Ekkor a koktélparadicsomok már teljesen szárazak voltak, a ...