Sütés nélküli vaníliakrémes torta lekvárral és kókusszal
sponsored links
Nagyon egyszerû sütemény receptet hoztam, ami szerintem inkább szilveszterkor állja meg a helyét. Legalábbis én karácsonyra valami bonyolultabbal szeretek készülni. Ez meg amolyan kanalazni is lehet akár, ha éppen nincs kedvünk szeletelni, pont mint a tiramisut. Az édes és a savanykás íz annyira jól harmonizál, de készíthetjük bármilyen más lekvárral is, amit nagyon szeretünk. Szülinapunkra készítettem még a múlt hónapban, de valahogy elmaradt és most találtam rá. Nem is bánom, mert talán most lesznek aktuálisabbak a sütemény ötletek.
Sütés nélküli vaníliakrémes torta lekvárral és kókusszal
Hozzávalók (18 cm átmérõjû tortaformához)
20 dkg babapiskóta
6 evõkanál sárgabarack lekvár
10 dkg kókuszreszelék
a krémhez:
2 tojássárgája
3 csapott evõkanál liszt
2 csapott evõkanál keményítõ
2 teáskanál vanília kivonat
5 dl tej
25 dkg mascarpone
2 dl 30%-os tejszín
Elkészítés:
A lisztet és a keményítõt kimérjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és annyi tejet, amennyivel szép csomómentesre tudjuk keverni, majd hozzáöntjük a többit. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sûrûre fõzzük, lefedjük és teljesen kihûtjük. A tejszínhabot felverjük. A kihûlt krémet habosra keverjük a mascarponéval, majd a tejszínhabbal lazítjuk. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, megkenjük a krém 1/3 részével, majd 3 evõkanál lekvárral és megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre jön még két réteg, de a legfelsõre nem teszünk a lekvárból. Hûtõbe helyezzük minimum egy éjszakára. Másnap kiemeljük a formából és körbe szórjuk kókuszreszelékkel.
Sütés nélküli vaníliakrémes torta lekvárral és kókusszal
Hozzávalók (18 cm átmérõjû tortaformához)
20 dkg babapiskóta
6 evõkanál sárgabarack lekvár
10 dkg kókuszreszelék
a krémhez:
2 tojássárgája
3 csapott evõkanál liszt
2 csapott evõkanál keményítõ
2 teáskanál vanília kivonat
5 dl tej
25 dkg mascarpone
2 dl 30%-os tejszín
Elkészítés:
A lisztet és a keményítõt kimérjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és annyi tejet, amennyivel szép csomómentesre tudjuk keverni, majd hozzáöntjük a többit. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve sûrûre fõzzük, lefedjük és teljesen kihûtjük. A tejszínhabot felverjük. A kihûlt krémet habosra keverjük a mascarponéval, majd a tejszínhabbal lazítjuk. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, megkenjük a krém 1/3 részével, majd 3 evõkanál lekvárral és megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre jön még két réteg, de a legfelsõre nem teszünk a lekvárból. Hûtõbe helyezzük minimum egy éjszakára. Másnap kiemeljük a formából és körbe szórjuk kókuszreszelékkel.