Sütés nélküli almatorta
sponsored links
Hozzávalók:
(nekem egy 24 cm-es kapcsos tortaformához, ami nem lett teljesen tele)
1,5 csomag babapiskóta
1 kg alma
2 dl habtejszín
1 marék mazsola
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl víz
csipet só
10 dkg cukor
1 tk. mézeskalács fûszerkeverék (lehet sima õrölt
fahéj is)
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és egy lábosba rakjuk. Rámérjük a cukrot, a fûszert, a sót és kevés vizet. Fedõ alatt megpároljuk. Ha már puha az alma, akkor ráöntjük az idõközben 4 dl vízzel (vagy akinek van kéznél almalével) kikevert pudingport. Állandó kevergetés mellett besûrítjük. Amikor már almapuding jellege van, akkor elzárjuk a lángot, és belekeverjük a mazsolát. Míg hül egy picit, addig a babapiskótával szorosan kirakjuk a tortaforma alját. Ahol lukak vannak, oda én betördeltem a piskótát. Rákanalazzuk a még meleg pép felé, majd újabb babapiskóta-almapép sor következik. Nekem a tetejét babapiskóta zárta. Letakartam egy tányérral, és egy éjszakára hûtõbe tettem. Igazából elég pár óra is neki, a lényeg, hogy a babapiskótának legyen ideje megszívni magát, megpuhuljon, a pudingos almapép pedig még tovább szilárduljon kicsit ezáltal. Utána felverjük az addig hûtõben tartott hideg tejszínt, és ízlés szerint a tortakapocstól megszabadított édességünk tetejére kanalazzuk.
Nagyon egyszerû édesség, és nem csak finom, de mutatós is. Az eredeti receptet a Pinteresten találtam.
(nekem egy 24 cm-es kapcsos tortaformához, ami nem lett teljesen tele)
1,5 csomag babapiskóta
1 kg alma
2 dl habtejszín
1 marék mazsola
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl víz
csipet só
10 dkg cukor
1 tk. mézeskalács fûszerkeverék (lehet sima õrölt
fahéj is)
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és egy lábosba rakjuk. Rámérjük a cukrot, a fûszert, a sót és kevés vizet. Fedõ alatt megpároljuk. Ha már puha az alma, akkor ráöntjük az idõközben 4 dl vízzel (vagy akinek van kéznél almalével) kikevert pudingport. Állandó kevergetés mellett besûrítjük. Amikor már almapuding jellege van, akkor elzárjuk a lángot, és belekeverjük a mazsolát. Míg hül egy picit, addig a babapiskótával szorosan kirakjuk a tortaforma alját. Ahol lukak vannak, oda én betördeltem a piskótát. Rákanalazzuk a még meleg pép felé, majd újabb babapiskóta-almapép sor következik. Nekem a tetejét babapiskóta zárta. Letakartam egy tányérral, és egy éjszakára hûtõbe tettem. Igazából elég pár óra is neki, a lényeg, hogy a babapiskótának legyen ideje megszívni magát, megpuhuljon, a pudingos almapép pedig még tovább szilárduljon kicsit ezáltal. Utána felverjük az addig hûtõben tartott hideg tejszínt, és ízlés szerint a tortakapocstól megszabadított édességünk tetejére kanalazzuk.
Nagyon egyszerû édesség, és nem csak finom, de mutatós is. Az eredeti receptet a Pinteresten találtam.