Sütinyalóka újratöltve
sponsored links
Ma van a kislányom névnapja és ahogy ígértem neki, elkészítettem a sütinyalókát, az egész oviscsoportnak no meg persze az óvónéniknek is...pár hete már csináltam egy fõpróbát, hogy biztosra menjek, na most ehhez képest újragondoltam az egészet, hiszen ezúttal dupla adagra volt szükség és arra gondoltam, talán egyszerûbb lesz, ha forró vizes piskóta lesz az alap, ennek receptjét ITT írtam le korábban... jó nagy adag és már csak az ízesítést kell kitalálni. :-)
Maga a tészta valóban egyszerûbb lett, viszont jópár órát a fagyon kellett pihennie, hogy ne lötyögjön benne a pálca.
Egyetlen dolgot nem gondoltam át...hogy jut el épségben az oviba...
Egyetlen dolgot nem gondoltam át...hogy jut el épségben az oviba...
Hozzávalók:
1 adag forró vizes piskóta
3 narancs leve
1 narancs reszelt héja
1 ampulla narancs aroma (Lidl-ben kapható)
10 dkg tejcsoki
4 dkg margarin
2 ek holland kakaó
27 szem magozott meggy
A díszítéshez:
30 dkg étcsoki
Tetszõleges dekorcukor
A díszítéshez:
30 dkg étcsoki
Tetszõleges dekorcukor
Elkészítése:
Megsütjük a forró vizes piskótát. Amikor kihûlt egy nagyobb tálba összetépkedjük. Belereszeljük a narancshéjat, belecsorgatjuk a narancsok levét, mehet bele a narancshús is. Én nem találtam elég narancsosnak, ezért tettem bele még az aromát is. Majd a kakaóporral együtt összegyúrjuk, amennyire lehet.
Gõz fölött felolvasztjuk a tejcsokit a margarinnal és azt is belekeverjük. Jó alaposan összegyúrjuk.
Diónyi golyókat formázunk belõle, mindegyik közepébe egy szem meggyet teszünk. A golyókat tálcára sorakoztatjuk egymás mellé, és a fagyasztóban pihentetjük 2-3 órát.
Felolvasztjuk az étcsokit a golyók bevonásához, a pálcákat mielõtt a golyókba szúrjuk, mártsuk elõtte a csokiba a végét, hogy aztán stabil maradjon a golyóban. Én nem mindegyiknél mártogattam be, meg is látszott...A csoki után hamar kell rászórni a dekorcukrot, mert a hideg golyón hamar köt a csoki.
Hungarocellbe szúrkodjuk, amíg teljesen megdermed, aztán mehet a pohárba...:-)
Felolvasztjuk az étcsokit a golyók bevonásához, a pálcákat mielõtt a golyókba szúrjuk, mártsuk elõtte a csokiba a végét, hogy aztán stabil maradjon a golyóban. Én nem mindegyiknél mártogattam be, meg is látszott...A csoki után hamar kell rászórni a dekorcukrot, mert a hideg golyón hamar köt a csoki.
Hungarocellbe szúrkodjuk, amíg teljesen megdermed, aztán mehet a pohárba...:-)