Sütinyalóka, cake pop
sponsored links
Két napja, mikor kiraktam a facebookra ezt a képet, akkor kérdezte tõlem valaki, hogy mégis mi ez. Úgyhogy akkor itt a válasz és egyben bevezetõ a délutáni recepthez.
Új móka a sütni szeretõ és nem mellesleg idõmilliomos "konyhatündéreknek". Süti és bonbon egyben, plusz még nyalóka is. Egyrészt süti, mert süteménybõl készül a belseje. Sütni kell egy - alapesetben - töltelék nélküli süteményt. Piskóta, kakaós piskóta, répatorta, stb, stb. Aztán bonbon, mert amikor elkészült a süti és kihûlt, akkor egy krémes-vajas masszával összegyúrjuk a süti tésztáját és gombócokat formázunk belõle, amit aztán csokiba mártunk. És nyalóka, mert pálcikára tûzzük, így olyan, mintha nyalóka lenne. Szóval így áll össze egy sütinyalóka, ami óriási nagy divat mostanában Amerikában. Ha jól tudom, alapvetõen a Bakerella blog gazdája találta ki, és mára már teljes iparág épült a cake pop biznisz köré. Ezer féle képpen variálható, mert lehet a süti is sokféle, és lehet a bevonó is sokféle. Színes, mintás, kézügyesség, pénz és idõ kérdése.
Elkezdett mostanában itthon is terjedni, egyre több helyen látni már ilyet. Én elõször 2008-ban csináltam ...