Süti eper mellé
sponsored links
Tejpudingos lepény eperrel
Ez a sütemény azért született, mert kellett valami az eper mellé, mert hétvége volt, és hétvégén jár a jutalom-édesség. Mégpedig lepény, ez egyértelmû volt - a tésztája omlós ropogós, a beltartalma krémes, és jól néz ki a tetejére pakolt eper. Elvetettem a vaníliakrémes pitét, mert nem volt elég tojásom, sõt, úgy igazából semmim sem volt otthon, amibõl jó lenne ilyesmit alkotni - azaz sem túró, sem tejszín. De ekkor beugrott a kazan dibi. A mi?? Kazan dibi, úgyis mint török tejpuding karamellréteggel a tetején/alján, nézõpont kérdése. Török gyorsétkezdékben lehet ilyesmit kóstolni, de otthon sem okozhat problémát az elkészítése, mivel a következõ dolgokból készül: tej, liszt, cukor - ezen kívül némi vanília és/vagy fahéj jót tesz neki, vagy bármilyen égetett szesszel bolondítvani is érdemes- én a lentiekben amarettóval turbóztam. Tejbeliszt - mondta rá Zs, ezzel beillesztve a tejbegríz és a tejberizs rendjébe. Nem túl összetett, igaz? Kapaszkodjatok meg, az élelmiszeripar ebben is látott lehetõséget: a kazan dibi por ( a pudingpor nyomán) létezõ dolog, Dr. Oetker is csinálja a törököknek - gondolom megéri nekik a liszt-cukor kombót szép kis csomagban ötszörös áron adni, a kérdés inkább az, hogy ki veszi ezt be meg? Itt megnézhetõ a török ötker oldalán egy videó, hogyan készítik õk a kazandibit. Megsúgom, ugyanígy kell akkor is, ha nem porból fõzzük, csak akkor külön...