Süti a pohárból
sponsored links
Annyira divatba jöttek, ezek a babapiskótás, kekszes, ilyen-olyan morzsás Mascarpone-s desszertek, hogy úgy éreztem nekem is elõ kell rukkolni valami ilyesmivel. Talán nem véletlen a nagy népszerûség, hiszen az egyszerû elkészíthetõségük és az ízek, szinte határtalan variálhatósága miatt, beköltözött minden konyhába. Azt pedig, hogy a Mascarpone vagy a jó minõségû tejszín árát kompenzáljuk, azt nagyon ügyesen megoldottuk. A következõ epres desszertem, elsõ blikkre talán egy picit furcsa és meglepõ párosításnak tûnik. Azonban azt el kell mondanom, hogy ezek nem is olyan furcsa dolgok ám, a nagyvilágban már rég divatba jött az édes és sós vegyítése vagy éppen a gyümölcsök ízléses fûszerezése. Mi magyarok mégis kicsit nehezen fogadjuk be ezeket az ízeket, de remélem, hogy egyre inkább népszerûvé válnak, csak úgy mint a ma már unalmassá vált aszaltszilvás csirkemell.
Akkor most következzék hát az én ajánlatom, nem csak bátraknak!
FÛSZERES-EPRES DESSZERT
FÛSZERES-EPRES DESSZERT
4 pohár
Hozzávalók:
25 dkg eper
10 dkg korpás keksz (kb.:20 db)
2 p. tejföl (1/175g) ...