Süssünk kenyeret a szabadban!
sponsored links
Esküszöm az egyik legjobb dolog, ami a grillen történhet, az a kenyérsütés. És most nem arra gondolok, hogy megpirítod a kész kenyérszeleteket. Hanem arra, hogy begyúrsz egy kis tésztát, hagyod fél órát pihenni, majd röpke 3 perc alatt finom, illatos lepénykenyérkéket sütsz. Isteni finom kísérõje lesz a grillezett húsoknak, zöldségeknek, gyümölcsöknek.
Nálunk nincs kerti grillezés enélkül a kenyér nélkül már évek óta. Ma kivételesen nem rácson, hanem tárcsán sütöttük, ennek van még egy plusz elõnye, hogy az elõtte sült húsokból a fûszeres olajat beszívja, és meg kell valljam, ettõl még finomabb lett.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2-2,5 tk só
csipet cukor
2,5 dkg élesztõ
3 dl víz
3 ek olíva olaj
fûszer
Ha porélesztõvel dolgozunk, akkor csak szórjuk a a liszthez. Tegyük ugyanezt a sóval és a cukorral is. Ha normál élesztõt használunk, akkor keverjük el a langyos vízben, és így adjuk a többi hozzávalóhoz a legvégén. Az olajat se hagyjuk ki, és az intenzív hatás érdekében használjunk sok fûszert. Metélõhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, maradék medvehagymát, bármit! Tényleg bármit, amit megkívánunk! Gyúrjuk jól össze, hogy ne ragadjon, de könnyû szerkezetû tésztát kapjunk.
Fél óra pihi. Majd amikor már a húsok sütésével majdnem végez Férj a grillnél, akkor csípjünk le kis gombócokat a tésztából, lisztezett deszkán nyújtsuk ki õket korongokká. Parázs felett, vagy tárcsán süssük meg mindkét oldalukat.
Ha még van bõven parazsunk, tüzünk, akkor ez oldalanként kb. 1 perc lesz. Garantált lesz a siker, higgyétek el!
Tipp: ha nincs kerted, nem szoktál grillezni, akkor sütõben is elkészítheted, 250 fokra melegítsd elõ, és ha az egyik oldala kész, fordítsd meg. Így is nagyon finom lesz, de a faszén/szabad tûz keltette illat sajnos nem fogja átjárni.
Ilyen finomságokat süthetünk a kenyérhez?
Ha eddig nem tetted volna meg, csatlakozz Facebook oldalamhoz,
hogy elsõ kézbõl értesülhess az új bejegyzésekrõl!
Extra gyors nutellás csiga
A kitartó lekvár? és a bukta
A legfinomabb almás pite
Céklás-kakaós villámsüti
Nálunk nincs kerti grillezés enélkül a kenyér nélkül már évek óta. Ma kivételesen nem rácson, hanem tárcsán sütöttük, ennek van még egy plusz elõnye, hogy az elõtte sült húsokból a fûszeres olajat beszívja, és meg kell valljam, ettõl még finomabb lett.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2-2,5 tk só
csipet cukor
2,5 dkg élesztõ
3 dl víz
3 ek olíva olaj
fûszer
Ha porélesztõvel dolgozunk, akkor csak szórjuk a a liszthez. Tegyük ugyanezt a sóval és a cukorral is. Ha normál élesztõt használunk, akkor keverjük el a langyos vízben, és így adjuk a többi hozzávalóhoz a legvégén. Az olajat se hagyjuk ki, és az intenzív hatás érdekében használjunk sok fûszert. Metélõhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, maradék medvehagymát, bármit! Tényleg bármit, amit megkívánunk! Gyúrjuk jól össze, hogy ne ragadjon, de könnyû szerkezetû tésztát kapjunk.
Fél óra pihi. Majd amikor már a húsok sütésével majdnem végez Férj a grillnél, akkor csípjünk le kis gombócokat a tésztából, lisztezett deszkán nyújtsuk ki õket korongokká. Parázs felett, vagy tárcsán süssük meg mindkét oldalukat.
Ha még van bõven parazsunk, tüzünk, akkor ez oldalanként kb. 1 perc lesz. Garantált lesz a siker, higgyétek el!
Tipp: ha nincs kerted, nem szoktál grillezni, akkor sütõben is elkészítheted, 250 fokra melegítsd elõ, és ha az egyik oldala kész, fordítsd meg. Így is nagyon finom lesz, de a faszén/szabad tûz keltette illat sajnos nem fogja átjárni.
Ilyen finomságokat süthetünk a kenyérhez?
Ha eddig nem tetted volna meg, csatlakozz Facebook oldalamhoz,
hogy elsõ kézbõl értesülhess az új bejegyzésekrõl!
Hasonló bejegyzések:
Extra gyors nutellás csiga
A kitartó lekvár? és a bukta
A legfinomabb almás pite
Céklás-kakaós villámsüti