Süssünk együtt, Pókemberes tortát, lépésrõl lépésre

2014-06-27

sponsored links




Ebben a bejegyzésben megmutatom nektek hogyan is lehet könnyen elkészíteni otthon, a
kisfiúk nagy kedvencét a pókemberes tortát.
Elsõ lépésben nem kell pókembert készíteni, hanem itt egy torta gyertyát kell rendelni a tortához.
Minõségi tortagyertya és fõ ékessége lesz az elkészült tortánknak.

Második lépésben készítsünk el ízlésünknek megfelelõ 6 db tojásból egy 27 cm-es natúr vagy kakaós piskótát.
Nálam most natúr piskóta sült a sütõben.
A piskóta tészta elkészítési folyamatát és hozzávalóit ebben a bejegyzésben részletesen átnézhetitek.
A linkre kattintva a 27 cm-es torta hozzávalóit vegyétek ha elkészítitek a tortát !
Amikor már kihûlt a piskótánk, vágjuk ketté és töltsük meg krémmel.

Én most csokis-mascarponés krémmel töltöttem be.
Hozzávalók :
25 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor, kb nálam 10 deka
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
4 deci habtejszín
1 cs. 1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
1 evk. bon bon meggy aroma

Elkészítése:
A tejszínt a zselatinporral kemény habbá verjük.
A csokit az olajjal felolvasszuk és félre rakjuk.
A mascarponét a porcukorral jó habosra kikeverjük és hozzá keverjük a felvert tejszínhabot, majd az aromát és végül a langyosra kihûlt csokoládét.
Jó habosra kikeverjük.

Az elkészült krémet visszatöltöttem két lap közzé abba a formába, amiben sült a piskótánk.
A formába elõször a torta tetejét rakom, erre kerül az összes krém és a torta aljával fedem be, majd hûtõbe rakom egy éjszakára dermedni, és csak másnap kezdem el a torta burkolását és díszítését.
Természetesen a csokoládé helyett használhatunk pl túrót, gesztenyét, kókuszt stb . csak a fantáziánk szab határt a torta ízének.

Másnap készítsünk egy adag fondant, amit megfelezünk és az egyik felét pirosra, a másik felét kékre festjük ételfestékekkel.
Vegyük ki a tortánkat a torta formából, kenjük körbe a formában maradt krémmel az oldalát egyenletesen, majd a tetejét melegített baracklekvárral.

Nyújtsuk ki a kék fondant kukorica ételkeményítõn, vagy porcukros munkafelületen kb 1 ujjnyi vastagra.
Vegyük elõ annak a torta formának az alját amiben sült a piskótánk és a segítségével vágjunk ki egy kört.


Egy mintás nyújtófával nyújtsuk át, ha nincs ilyen, akkor kés nem éles végével kockázzuk be, mintha egy háztetõ lenne.




Tegyük rá a tortánk tetejére, ha lelógna, akkor vágjuk méretre.




Nyújtsuk ki piros fondant kb egy ujjnyi vastagra és vágjuk ki 2 db olyan magas téglalapot amilyen a tortánk oldal magassága.



Rakjuk fel a tortára úgy hogy az illeszkedés az oldalán legyen, majd simítsuk jól oda és egymás mellé.
Egy vizes ecsettel kenjük le a két fondant találkozási helyét a torta tetején és óvatosan nyomkodjuk össze.



Ismét nyújtsuk ki a piros fondant, és most egy müzlis tál segítségével vágjuk ki egy kisebb kört .



Kenjük le egy vizes ecsettel a torta tetejét oldalát, de ne áztassuk el!
A víz csak ragasztóként kell hogy szolgáljon!
Rakjuk rá a tortánk tetejére, úgy hogy egy kissé lelógjon a torta oldalára és simítsuk rá.




A maradék fondant gyúrjuk össze és fessük be feketére ételfestékkel.
Sodorjunk kb 1 mm vastag csíkokat és kezdjük el felrakni a pókhálót a tortára, elõször a hosszában, majd keresztben.






Tegyük fel a gyertyát is, oda fog ragadni a vizes piros felületre.



A torta oldalát is pókhálózzuk be, és végül egy kisebb és egy picivel nagyobb fekete gömbbõl készítsük el a pókokat, hat vékony lábbal, és ragasszuk a tortánkra.

















Remélem, tudtam nektek segíteni , és bátran neki álltok egy pókemberes tortát készíteni a gyerekek nagy örömére .
Sok sikert kívánok a torta készítéséhez !



Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/06/sussunk...

sponsored links

Keres?s