Süssünk együtt lépésrõl lépésre, Kardinális szeletet

2014-06-24

sponsored links

Kardinális szelet az egyik kedvenc süteményem.
Elkészítése közepes nehézségû sütemények kategóriába tartozik, de ha egyszer ráérzünk a készítés fázisaira, attól kezdve gyerekjáték az elkészítése.
Ebben a bejegyzésben lépésrõl lépésre , fázis fotókkal illusztrálva megosztom veletek hogyan is készítem én a kardinális szeletet.
Remélem a képek láttán lesz aki bátran neki áll a sütemény elkészítéséhez, amit biztosan nem fog megbánni mert nagyon finom!


Hozzávalók :
- a tojásfehérjés tésztához :
8 db tojásfehérje
18 dkg cukor.

- a sárga tésztához :
2 db tojás
3 db tojássárgája
1 evk.. vaníliás cukor
55 gramm porcukor
55 gramm liszt
1 mokásk. sütõpor

- töltelékhez :
4 deci habtejszín
1 cs. 1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
4 cl erõsre fõzött feketekávé
4 cl tejszínes kávélikõr




Elkészítése :

Elsõ lépes, melegítsük be a sütõt 190 fokra, gáznál 3 fokozatra.
Szilikonos sütõpapírból kivágunk két db 15 cm x 40 cm-es lapot.


Második lépésben elkészítjük a tésztákat. 
Kimérjük a tojásfehérjét a cukorral egy hideg fém, vagy üveg tálba és nagyon kemény habbá felverjük.


Akkor jó ha megfordítjuk a tálat és nem esik ki belõle.
Félre rakjuk.
A sárga tésztához a tojásokat a cukorral és a vanília cukorral jó habosra keverjük.



Sütõport összekeverjük a liszttel és fakanállal hozzákeverjük. 
Így kapunk egy tojásfehérjés kemény habot és egy sárga piskóta tésztát.
A tésztát és a tojásfehérje habot ketté-ketté osztjuk.


A méretre vágott  szilikonos sütõpapírokat egy nagy tepsire rakjuk.
A tojásfehérjés habot egy nagy lukú sima csöves nyomózsákba töltjük és a sütõpapírra három csíkot nyomunk.


A közötte lévõ réseket kanál segítségével kitöltjük a sárga piskóta tésztával.






Betesszük az elõmelegített sütõbe és kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
Teljesen kihûtjük a sütõpapírral együtt.



Közben elkészítjük a krémet.


A tejszínhabot a zselé porral félig habbá verjük, majd hozzá öntjük a kávét és a likõrt és így verjük tovább addig még egy kemény tejszínhabot nem kapunk.
A kihûlt tészták tetejét porcukorral bõven behintjük, megfordítjuk és így könnyen letudjuk húzni róla a papírt.
Az egyik tésztát megfordítjuk, egy tálcára rakjuk és erre halmozzuk rá a kávés habot, amit egyenletesen elkenünk rajta.


Megfordítjuk a másik lapunkat is és a töltelék tetejére rakjuk.


Tetejét ismét porcukorral behintjük, majd hûtõbe rakjuk kb 1 órára, majd éles késsel szeleteljük.



Sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! 











Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/06/sussunk...

sponsored links

Keres?s