Süssünk együtt, eljegyzési tortát, lépésrõl lépésre
sponsored links
Ma egy nem szokványos eljegyzési torta készítési fázisait szeretném veletek megosztani.
A torta egy 27 cm-es szív alak aminek a felére egy férfi öltöny és a másik felére egy alkalmi akár menyasszonyi ruhának is mondható dekorációt készítettem.
Hozzávalók a piskótához:
Süssünk együtt címszó alatt, már sokszor bemutattam hogyan is készítem a vizes-piskótákat, ezért ha visszalapoztok, vagy a linkre kattintotok, akkor részletesen lehet tanulmányozni a piskóta készítési folyamatát.
Ez a torta 6 db egész tojásból készült.
Ne felejtsétek el a tojásokat mérni kell !!
Tölteléke : - mascarponés-marcipános krém
Hozzávalók :
25 dkg mascarpone
3 deci habtejszín
1,5 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant 30 grm
ízlés szerint porcukor
A torta készítése :
Elsõ lépésben készítsük el a piskótánkat egy szív alakú torta formában.
Amikor kihûlt ketté vágjuk, és elmossuk a formát, szárazra töröljük.
Készítsük el a krémet a fentieknél leírt módon.
Figyeljünk oda hogy a tejszínhab és a mascarpone hideg legyen.
Hamarabb felverõdik a tejszín ha egy rozsdamentes edényt hidegre hûtünk és ebben verjük fel a habot !
Ha elkészült a krém , az egyik tortalapot, a felsõt , vagyis a tortánk tetejét, tegyük a formába vissza.
Erre halmozzuk rá az összes krémet és egyenletesen kenjük el, majd rakjuk a krémre a tortánk másik lapját.
Tegyük a tortánkat egy éjszakára a hûtõbe.
MÁSNAP :
Készítsünk 3 adag fondantot, az egyiket színezzük feketére, a másik ketõtt hagyjuk fehéren.
Sajnos az ételfesték nem fogja teljesen be feketére inkább sötét szürke színt fogunk kapni, de nem baj majd a végén a kész tortát átszínezzük.
Fondant készítése ezen a linken nézhetõ meg
Hozzuk elõ a tortánkat és vegyük ki a formából, majd kenjük simára az oldalán a krémet, a tetejét meleg baracklekvárral kenjük le vékonyan, ha maradt krém akkor vékonyan a tetejét krémmel is lekenhetjük.
A fehér fondant porcukros felületen nyújtsuk ki kb 1 ujjnyi vastagra és burkoljuk be vele az egész tortát.
Maradék fehér fondant gyúrjuk össze és fessük meg barna ételfestékkel halvány bézs színûre.
Kenjük le az egész tortánkat vizes ecsettel. ( ez ragasztóként szolgál majd )
Szívünk egyik fél részére vágjuk a kinyújtott bézs színû fondantból és burkoljuk be vele.
A torta egy 27 cm-es szív alak aminek a felére egy férfi öltöny és a másik felére egy alkalmi akár menyasszonyi ruhának is mondható dekorációt készítettem.
Hozzávalók a piskótához:
Süssünk együtt címszó alatt, már sokszor bemutattam hogyan is készítem a vizes-piskótákat, ezért ha visszalapoztok, vagy a linkre kattintotok, akkor részletesen lehet tanulmányozni a piskóta készítési folyamatát.
Ez a torta 6 db egész tojásból készült.
Ne felejtsétek el a tojásokat mérni kell !!
Tölteléke : - mascarponés-marcipános krém
Hozzávalók :
25 dkg mascarpone
3 deci habtejszín
1,5 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant 30 grm
ízlés szerint porcukor
1 evõkanál színtelen mandula aroma, vagy 2 db ampulla mandula olaj aroma
( az utóbbit a Lidl-ben veszem )
Elkészítése :
A zselatinporral kemény habbá verem a habtejszínt , félre rakom.
Egy másik edénybe a porcukrot habosra keverem a mascarponével.
A kettõt óvatosan összekeverem, nagyon habosnak és krémesnek kell lennie!
A torta készítése :
Elsõ lépésben készítsük el a piskótánkat egy szív alakú torta formában.
Amikor kihûlt ketté vágjuk, és elmossuk a formát, szárazra töröljük.
Készítsük el a krémet a fentieknél leírt módon.
Figyeljünk oda hogy a tejszínhab és a mascarpone hideg legyen.
Hamarabb felverõdik a tejszín ha egy rozsdamentes edényt hidegre hûtünk és ebben verjük fel a habot !
Ha elkészült a krém , az egyik tortalapot, a felsõt , vagyis a tortánk tetejét, tegyük a formába vissza.
Erre halmozzuk rá az összes krémet és egyenletesen kenjük el, majd rakjuk a krémre a tortánk másik lapját.
Tegyük a tortánkat egy éjszakára a hûtõbe.
MÁSNAP :
Készítsünk 3 adag fondantot, az egyiket színezzük feketére, a másik ketõtt hagyjuk fehéren.
Sajnos az ételfesték nem fogja teljesen be feketére inkább sötét szürke színt fogunk kapni, de nem baj majd a végén a kész tortát átszínezzük.
Fondant készítése ezen a linken nézhetõ meg
Hozzuk elõ a tortánkat és vegyük ki a formából, majd kenjük simára az oldalán a krémet, a tetejét meleg baracklekvárral kenjük le vékonyan, ha maradt krém akkor vékonyan a tetejét krémmel is lekenhetjük.
Maradék fehér fondant gyúrjuk össze és fessük meg barna ételfestékkel halvány bézs színûre.
Kenjük le az egész tortánkat vizes ecsettel. ( ez ragasztóként szolgál majd )
Szívünk egyik fél részére vágjuk a kinyújtott bézs színû fondantból és burkoljuk be vele.
Nyújtsuk ki a fekete fondant és másik felét a tortánknak teljesen burkoljuk be .
A maradék fekete fondant gyúrjuk össze és újra nyújtsuk ki, majd vágjunk egy kisebb és egy nagyobb gallért, ez lesz az öltönyünk gallérja, amit szintén vízzel ragasztunk oda.
Lekenjük az egész tortánk tetejét ismét vizes ecsettel, de nehogy eláztassátok csak nagyon vékonyan.
Így is látszik a képeken hogy fénylik a víz a tortán , de nem kell megijedni a hûtõben szépen megfog száradni és nem lesz foltos .
A félretett fehér fondatot kinyújtjuk porcukros munkafelületen és harmonika szerûen felrakjuk a torta fehér
oldalára úgy, hogy a bézs színt egy vonalba eltakarja, ez lesz a menyasszonnyi ruha.
Két részletbe rakjuk rá a hajtásokat és középen jól lenyomkodjuk.
Erre vágunk egy hosszú széles csíkot és ezzel betakarjuk a választékot a ruhán.
Elõvesszük a cukor gyöngyöket és egyesével a ruha szegélyébe nyomkodjuk.
Egy hosszabb téglalapot kivágunk a fehér fondantból, a végét ferdén levágjuk és egy kicsit megtekerve felrakjuk a tortánkra. Ez lesz a férfi oldal inggallérja. Készítünk még egy fél csokor nyakkendõt is és az ing alá ragasztjuk oda .
Fekete gél festéket nagyon kevés szinte egy pár csepp vízzel hígítsuk fel és egy ecsettel fessük át a fekete részt óvatosan.
Remélem tetszett a torta és hasznosak voltak a fázisfotók, azoknak is akik szeretnek tortázni otthon de nem tudják hogyan is kezdjenek hozzá.
Szeretettel várok mindenkit , legközelebb , a Gru mesébõl egyik minion figura elkészítését mutatom meg nektek lépésrõl lépésre.