Süssünk csirkeszárnyat!
sponsored links
Sokáig nem vettem csirkeszárnyat, mert röhejesnek tartottam a rajta levõ hús mennyiségét. Úgy gondoltam, minek adjak pénzt olyasmiért, aminek nagy része csont, és nem is tudom,mennyit meg kell belõle enni ahhoz, hogy az ember jóllakjon.
Aztán a gyerekeim valamelyik gyorsétteremben megkóstolták a ropogós csirkeszárnyat, és utána nem hagytak békén addig, amíg én is el nem készítettem. Népszerû lett, még én is megbarátkoztam vele, minden röhejessége ellenére.
Sütöttem néha olajban, de ezt nem szeretem, mert igaz, hogy ropogósabb lesz, de egyrészt a lakásban az olajszag súlyosan elterjed, másrészt tudom jól, hogy egészségtelen.
Sütõben sütöm tehát, hogy a család életmódváltós része számára is megfelelõ, sõt, egészen kiváló ebéd vagy vacsora. Kis zöldsalátával, párolt zöldséggel komplettálhatjuk a menüt.
Amikor elõször vettem csirkeszárnyat, fogalmam sem volt róla, hogyan kell elvágni, van-e használhatatlan része. Nos, okulva saját példámból, bemutatom, hátha van még, akinek elkél a segítség.
Így néz ki a szárny, ugye. Tisztítsuk meg, ha van benne toll, húzzuk ki. Aztán fogjunk egy éles kést,és az ...