Süni torta

2011-11-24

sponsored links


Szokás szerint fáziskésésben vagyok az évszakokkal. Mire megszerettem az õszt, addigra vége és megint jön a hideg, a vacogás, a hó. Mindezek nem zavarnak, csak nagyon hiányzik a napsütés.... Olyan, mintha legalább egy hete nem sütött volna ki a nap - ez pedig kissé rányomja bélyegét a hangulatomra.
Azért könnyen kárpótolható vagyok, ez a torta például sok-sok mosolyt csalt az arcomra, annyira kedves lett.

Még október közepén beszéltük meg Szilvivel, hogy kislányának készítek egy sünit, fõzött csokis krémmel. Hû, mintha már fél éve lett volna - akkor készült az esküvõi torta. Szilviék készítették az esküvõn a dekorációt, pénteken délelõtt még a szalagokkal "bizniszeltünk", jujj, tényleg mennyi minden történt azóta!
Fõzött krém? Hát, újítás. Szerencsére nagyon szimpatikus receptet találtam Feketepillangó blogján.  A fõzött csokikrém tejszínes változatát próbáltam ki és nekem nagyon bejött. Ez a krém gazdagabb, mint a sima tejszínes csokikrém és azt hiszem, gyakori vendég lesz a konyhámban! Annyi változtatást beiktattam, hogy a liszt felét keményítõre cseréltem (hát, se a vajas, se a lisztes ízt nem preferálom).
Viszonylag egyszerû formája van a süninek, a hibalehetõségek szokás szerint a következõk: túl lapos-túl széles a forma. Igyekeztem ezeket kiküszöbölni. Annyira jó, mikor elkezdek faragni egy tortát és látom, ahogy "kijön" a kívánt alakzat. Azt ...

Folytats a blogon ... homoktorta.blogspot.com/2011/11/suni-...

sponsored links

Keres?s