Sültzöldség saláta avokádó öntettel

2018-02-28

sponsored links


-->


Hozzávalók 2 személyre: 

  • 1 cukkini
  • 1 nagy piros színû paprik
  • 4 zsenge sárgarépa
  • 2 zöldhagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 evõkanál olívaolaj
  • 1 evõkanál szárított oregánó vagy bazsalikom
  • só, õrölt bors

Az öntethez: 

  • 1 érett avokádó
  • 1 kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
  • 2 evõkanál sûrû natúr joghurt
  • 1 evõkanál citromlé
  • 1 evõkanál olívaolaj
  • só, õrölt bors

Elkészítése: 

  • Megmossuk a zöldségeket, a cukkinit meg a paprikát közepes nagyságú kockára, a répát pedig vékony hasábokra vágjuk. Egy alufóliával bélelt tepsire szórjuk a fokhagymacikkekkel együtt, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk fûszerekkel, majd kézzel jól összeforgatjuk. 220 fokos sütõben 25-30 percig sütjük. 
  • Közben elõkészítjük az öntetet: az avokádó húsát kanállal egy tálkába kaparjuk, meglocsoljuk citromlével, illetve a többi hozzávalót is hozzáadjuk. 
  • Amikor a zöldségek megsültek, a fokhagymát kiszedjük, és a héjából kinyomva, ezt is az avokádóhoz adjuk. Összeturmixoljuk, közben 2-3 evõkanál vízzel hígitjuk, hogy kissé folyós legyen. 
  • A sült zöldségeket meg az öntetet ízlés szerint sózzuk. Tálaláskor a sült zöldsélgeket friss zöldsaláta ágyra helyezzük, végül pedig avokádó öntettel meglocsoljuk.



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/02/sultzo...

sponsored links

Keres?s