Sültpaprika-krém fetával

2011-09-29

sponsored links


És ha már annyit írtam az utóbbi idõben a sültpaprikáról, eszembe jutott, hogy van nekem egy receptem is, ezzel kapcsolatban. Nagyon finom kence, legalábbis nekünk, akik ismerjük és nem idegen számunkra az édes paprika, enyhen füstölt ízzel kombinálva. Van egy kis csalás is, ugyanis a fõcímben fetát írtam, de mivel én is inkább a helyi termékeket részesítem inkább elõnyben, az itten megfelelõjével készítettem, telemeával. 
A telemea, tudtommal, eredeti román termék, a feta hasonmása. Készítik, tehén, vagy juhtejbõl, ezért a zsír tartalma is változó, 25%-tól, az 50 %-ig. Azt olvastam egyszer, hogy az eredeti görög fetát, csak juhtejbõl készítik. Íze is többféle, van;  sós, kevésbé sós és kifejezetten édes típusú is. Páclében  érlelik, majd ebben tárolják,  amiben több hétig is eláll. Úgyhogy, ha ezen túl telemeát írok, tudjátok, hogy mirõl beszélek!

Hozzávalók:
  • 4 kápia, vagy kaliforniai (gogos) paprika
  • lehet egy csípõs, de el is hagyható, nekem véletlenül csípett az egyik gogos! ...

Folytats a blogon ... martyhobby.blogspot.com/2011/09/sultp...

sponsored links

Keres?s