Sültpaprika fokhagymás házi majonézzel
sponsored links
A sült paprikánál kevés ízesebb dolog van a világon. És nem is kell nagyon cifrázni, egy jó kis olivaolaj és füstölt sonka, friss kenyér, és a gyorsan kikevert brutál fokhagymás majonéz. Lehet, hogy másoknál ez könnyen megy, de mi mi mindig csomót kínlódunk azon, hogy mi legyen a vacsora. Ami gyorsan is megvan, finom is, kedvünk is van hozzá blablabla. Ez a kaja most nyáron nálunk egy héten egyszer minimum szerepel, egyrészt mert egybehangzó véleményünk szerint isteni, másrészt meg borzasztó optimális arányban veszi fel a pincehideg balatoni rozéfröccsöt.
A paprikákat egy sütõpapírra tesszük, meglocsoljuk egy pici olajjal, és kb 200 fokos sütõben 15 perc alatt addig sütjük, amíg kívülrõl kicsit felpúposodik és megpörkölõdik a héjuk. Nem árt forgatni közben, hogy minden oldalról jól átsüljön. A sütés 10. percében dobáljunk mellé pár szelet nyers füstölt sonkát.
A megsült paprikákról egy összegyûrt papírtörlõvel könnyen lehámozhatjuk a kormos héjat. Ezután tegyük õket még forrón egy mélytányérba és ...