Sültkrumpli -Zepter módszerrel - és újra hamis rakottkrumpli
sponsored links
A költözés arra is jó volt, hogy megtaláltam egy szekrény mögé beesett receptgyûjteményt, amelyben Zepter edényt használóknak írtak le jó tanácsokat. Ma kipróbáltam a krumpli sütést Zepter serpenyõben, és láss csodát, mûködött :)!!
A serpenyõbe csak 1 cm magasan kellett olajat önteni, a krumplit (5-6 kisebbet) megpucoltam, még egészben megmostam, utána kockáztam fel. A fedõ alatt, nagy fokozaton (9) felforrósított olajba beletettem a krumplit (nem lepte el), azonnal elkevertem, rátettem a fedõt, a hõfokot 7-esre mérsékeltem. Kb. 10 perc alatt szép pirosra sült. Nem akartam hinni a szememnek, mert amikor régebben fedõ nélkül próbáltam Zepterben krumplit sütni, akkor egy sápadt, kiszáradt vacak lett belõle. Akkor le is tettem arról, hogy Zepterben krumplit süssek. És most itt a tökéletes, gyors, aranyszínû sültkrumpli, ráadásul olajtakarékosan. Hát kell ennél több??
Akinek igen, annak figyelmébe ajánlom az Anyukám által anno "hamis rakott krumpli"-nak elnevezett ételt, ami szerepel már a blogomban, de olyan finom, hogy újra megmutatom.
Hozzávalók: 1-2 evõkanál olaj, egy 5 cm-es darab füstölt kolbász, 1 pár bécsi virsli, egy adag sültkrumpli, 2 nyers ...