Sültkarfiol-krémleves

2017-03-25

sponsored links

A karfiol sokak szerint unalmas, míg mások gyerekkoruk óta az utálatos zöldségek közé sorolják. Pedig csodákat lehet alkotni vele. Én most kifejezetten szeretem a sült változatot, amelynek további rengeteg felhasználási módja van. Most például leturmixoltam krémlevesnek.

dsc_3204.jpg

Hozzávalók:

1 egész karfiol
100 g bacon
2 ek. hidegen sajtolt repceolaj
200 ml húsleves vagy zöldségalaplé
200 ml tejszín
tálaláshoz hidegen sajtolt dióolaj

A sütõt 200 fokra elõmelegítettem. A karfiolt rózsáira bontottam, de nem dobtam ki a zsenge belsõ leveleket sem. Egy tepsiben szétszórtam õket, rádobáltam a  kockára vágott bacont (ez a mozdulat kihagyható, ha vega változatot szeretnénk készíteni), majd meglocsoltam szép sárga repceolajjal.

_20170312_191159_1.JPG

A tepsit a forró sütõbe raktam 40 percre (egyszer megforgattam a karfiolokat), majd mikor elkészült egy lábasba halmoztam a tepsi teljes tartalmát. Felöntöttem az alaplével és a tejszínnel, botmixerrel összeturmixoltam, majd megvártam míg felforr. Egy marék baconkockát pirítottam még a tálaláshoz. A levest a tányérban még egy kis diólajjal is meglocsoltam, de egy pár forgács parmezán is jót tesz neki.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... egykiskonyha.blog.hu/2017/03/25/sultk...

sponsored links

Keres?s