Sültfokhagymakrémes kéksajtkeksz konfitált birsalmával
sponsored links
Szilveszterre készült ez a keksz, meg sültbirs, és a kettõ közé sültfokhagymás krémsajt. Elég jó lett. Õrülten jó!
Géppel összemorzsoltam a keksz hozzávalóit, gyorsan összegyúrtam, és folpackba csomagolva félórára hûtõbe tettem. Vékonyra nyújtottam, kiszaggattam, minden második darab tetejére napraforgómagot szórtam. 180 fokon 12-15 perc alatt ropogósra sütöttem.
Fokhagymából érdemes nagyobb adagot sütni, biztosan elfogy. A fokhagymafejek alját levágtam, kerámiatál aljába kevés olajat és fehérbort öntöttem, három fej 25 perc alatt sült meg 180 fokon. Amint kissé kihûlt, a gerezdeket egy mozdulattal kinyomtam a héjból, és összetörve a krémsajtba kevertem.
keksz:
10 dkg kéksajt
15 dkg vaj
18 dkg liszt
sajtkrém: ...