Sültfokhagymakrémes kéksajtkeksz konfitált birsalmával

2012-01-03

sponsored links


Szilveszterre készült ez a keksz, meg sültbirs, és a kettõ közé sültfokhagymás krémsajt. Elég jó lett. Õrülten jó!
Géppel összemorzsoltam a keksz hozzávalóit, gyorsan összegyúrtam, és folpackba csomagolva félórára hûtõbe tettem. Vékonyra nyújtottam, kiszaggattam, minden második darab tetejére napraforgómagot szórtam. 180 fokon 12-15 perc alatt ropogósra sütöttem.
Fokhagymából érdemes nagyobb adagot sütni, biztosan elfogy. A fokhagymafejek alját levágtam, kerámiatál aljába kevés olajat és fehérbort öntöttem, három fej 25 perc alatt sült meg 180 fokon. Amint kissé kihûlt, a gerezdeket egy mozdulattal kinyomtam a héjból, és összetörve a krémsajtba kevertem.

keksz:
10 dkg kéksajt
15 dkg vaj
18 dkg liszt
sajtkrém: ...

Folytats a blogon ... gasztro.rubineszter.com/2012/01/sultf...

sponsored links

Keres?s