Sültcsirke-újkrumpli-pok choi-sült káposzta

2017-06-11

sponsored links

Csirkét akartam sütni,újkrumplival....aztán volt maradék lilakáposzta,azt megsütöttem és ott 
várakozott a hûtõben egy csokor Pak Choi....igy lett ezekkel egy jó ebédecske.
Pok Choival csak most találkoztam...próbáltam salit varázsolni belõle.
A csirke sem a  megszokott,mert sütés elõtt kapott egy kicsi szarvasgombás olajos spriccet.













Hozzávalók::

  • csirkecombok,csirkeszárnyak
  • csirke fûszerkeverék
  • házi füstölt szalonna csíkozva
  • szarvasgomba olaj--spray
  • vaj,friss fûszerek...zsálya,kakukkfû,rozmaring,fokhagyma
  • új krumpli
  • petrezselyem
  • 1 csomag Pok Choi
  • só,bors,balzsamecetkrém
  • olaj
  • fél lilakáposzta
A csirkehúst fûszerezem--kivajazott tepsibe teszem,közé fokhagymagerezdeket..tetejére szalonnacsíkok...szarvasgomba olajos spricc...friss fûszerek..két kanálnyi olaj.
A húst sütõben pirosra sütöm,fólia nélkül.

A krumplit tisztítom,félbe vágom,sós vízben megfõzöm,leszûröm.Olajon megpirítom,petrezselyemmel megszórom.

A lilakáposztát vastagabb csíkokra vágom. Wookban olajat forrósítok,beledobom a fokhagymát,rá a lilakáposztát---roppanósra sütöm.Ízesítés só,bors,pötty cukor,balzsamecet.

Pok Choit megmosom,leszárítom,félbe vágom. Olajon mindkét oldalát megsütöm,pár perc alatt. Ezt is sózom,borsozom,balzsamecetkrémmel ízesítem....vegyes magokkal megszórom.

A finom csirkehusit petrezselymes krumplival, sült káposztával,magos Pok Choival  fogyasztjuk.....különleges ízvilág.























Jó étvágyat kívánok...MARI

Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2017/06/sultcsir...

sponsored links

Keres?s