Sültcsirke-újkrumpli-pok choi-sült káposzta
sponsored links
Csirkét akartam sütni,újkrumplival....aztán volt maradék lilakáposzta,azt megsütöttem és ott
várakozott a hûtõben egy csokor Pak Choi....igy lett ezekkel egy jó ebédecske.
Pok Choival csak most találkoztam...próbáltam salit varázsolni belõle.
A csirke sem a megszokott,mert sütés elõtt kapott egy kicsi szarvasgombás olajos spriccet.
Hozzávalók::
- csirkecombok,csirkeszárnyak
- csirke fûszerkeverék
- házi füstölt szalonna csíkozva
- szarvasgomba olaj--spray
- vaj,friss fûszerek...zsálya,kakukkfû,rozmaring,fokhagyma
- új krumpli
- petrezselyem
- 1 csomag Pok Choi
- só,bors,balzsamecetkrém
- olaj
- fél lilakáposzta
A csirkehúst fûszerezem--kivajazott tepsibe teszem,közé fokhagymagerezdeket..tetejére szalonnacsíkok...szarvasgomba olajos spricc...friss fûszerek..két kanálnyi olaj.
A húst sütõben pirosra sütöm,fólia nélkül.
A krumplit tisztítom,félbe vágom,sós vízben megfõzöm,leszûröm.Olajon megpirítom,petrezselyemmel megszórom.
A lilakáposztát vastagabb csíkokra vágom. Wookban olajat forrósítok,beledobom a fokhagymát,rá a lilakáposztát---roppanósra sütöm.Ízesítés só,bors,pötty cukor,balzsamecet.
Pok Choit megmosom,leszárítom,félbe vágom. Olajon mindkét oldalát megsütöm,pár perc alatt. Ezt is sózom,borsozom,balzsamecetkrémmel ízesítem....vegyes magokkal megszórom.
A finom csirkehusit petrezselymes krumplival, sült káposztával,magos Pok Choival fogyasztjuk.....különleges ízvilág.
Jó étvágyat kívánok...MARI