Sültcsirke párolt kunsági zöldségkeverékkel, tejfölös tejszínes gombamártással - szénhidrát nélkül
sponsored links
Sültcsirke párolt kunsági zöldségkeverékkel, tejszínes-tejfölös gombamártással |
A farrészes csirkecombokat
három részre vágtam, megsóztam és
megborsoztam, majd sütõpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra elõmelegített
sütõben légkeverésen, lefedés nélkül kb. 1 órán át sütöttem. Akkor
felvettem a hõt 275 fokra és megpirítottam a húsok bõrét.
A kunsági zöldségkeveréket
1-2 evõkanál olajon só, ételízesítõ, õrölt bors és pici víz hozzáadásával fedõ alatt megpároltam.
A gombamártáshoz
felaprítottam egy fej megtisztított hagymát, és
kb. 30 dkg csiperkét. Kevés olajon addig dinszteltem sóval, ételízesítõvel,
borssal, míg a levét elfõtte, utána 1-1,5 dl víz hozzáadásával tovább
fõztem. Amikor ez a lé is elpárolgott alóla, felöntöttem kb. 1 dl
tejszínnel, belekevertem 2 evõkanál 20 %-os tejfölt és pár percig
forraltam. Ahogy hûlt, úgy sûrûsödött.
Margarinos tejfölös törtkrumpli is készült, mert Középsõm nem testkontrollozik, igényli a hagyományos kosztot.
Foci után Apa és Legkisebbikem is ehet krumplit, a reggeli gyümölcsig lesz ideje a pocakjuknak feldolgozni.
Krumpli nélkül 4 óra a várakozási idõ.
Krumplival 8 órás - vegyes.