Sültcsirke párolt kunsági zöldségkeverékkel, tejfölös tejszínes gombamártással - szénhidrát nélkül

2014-03-11

sponsored links



Sültcsirke párolt kunsági zöldségkeverékkel, tejszínes-tejfölös gombamártással

A farrészes csirkecombokat 
három részre vágtam, megsóztam és megborsoztam, majd sütõpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra elõmelegített sütõben légkeverésen, lefedés nélkül kb. 1 órán át sütöttem. Akkor felvettem a hõt 275 fokra és megpirítottam a húsok bõrét.
A kunsági zöldségkeveréket 
1-2 evõkanál olajon só, ételízesítõ, õrölt bors és pici víz hozzáadásával fedõ alatt megpároltam.
A gombamártáshoz 
felaprítottam egy fej megtisztított hagymát, és kb. 30 dkg csiperkét. Kevés olajon addig dinszteltem sóval, ételízesítõvel, borssal, míg a levét elfõtte, utána 1-1,5 dl víz hozzáadásával tovább fõztem. Amikor ez a lé is elpárolgott alóla, felöntöttem kb. 1 dl tejszínnel, belekevertem 2 evõkanál 20 %-os tejfölt és pár percig forraltam. Ahogy hûlt, úgy sûrûsödött. 
Margarinos tejfölös törtkrumpli is készült, mert Középsõm nem testkontrollozik, igényli a hagyományos kosztot. 
Foci után Apa és Legkisebbikem is ehet krumplit, a reggeli gyümölcsig lesz ideje a pocakjuknak feldolgozni. 
Krumpli nélkül 4 óra a várakozási idõ.
Krumplival 8 órás - vegyes. 

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/03/sultcsirk...

sponsored links

Keres?s