Sültalma likõr - Lichior de mere coapte
sponsored links
Hozzávalók: 1 kg alma, 30 dkg barna cukor, 1 liter 52 fokos gyümölcspálinka, 1 teáskanál õrölt fahéj, 2 fahéjrúd, 3 dl víz.
Elkészítése: Az almákat megmossuk, megtöröljük, magházukat kivájjuk, majd cikkekre vágjuk és sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Rászórjuk a cukrot meg az örölt fahéjat és forró sütõben addig sütjük, míg az almáról lefolyó cukor karamellizálódik. Egy cukrászlapát segítségével az almacikkeket és a forró karamellt egy 3 literes üvegkannába tesszük, rátöltjük a vizet meg a gyümölcspálinkát, beletesszük a fahéjrudakat és rácsavarjuk a fejtetõt. 3 hétig a konyhapulton tartjuk, naponta felkavarjuk, a végén pedig sûrû szitán vagy többrétû gézen átszûrjük.
Lichior de mere coapte
Ingrediente: 1 kg mere, 300 g zahãr brun, 1 l ?uicã de fructe de 52o, 1 linguri?ã scor?i?oarã mãcinatã, 2 batoane de scor?i?oarã, 300 ml apã.
Prepararea: Merele se spalã, se ?terg, se scot cotoarele ?i se taie felii. Se a?azã într-o tavã tapetatã cu hârtie de copt, se presarã cu zahãrul brun ?i scor?i?oara ?i se coc în cuptor pânã ce zahãrul se caremelizeazã sub mere. Cu ajutorul unei spatule se pun merele ?i caramelul într-un borcan de 3 l, se adaugã batoanele de scor?i?oarã ?i se toarnã ?uica ?i apa, se înfileteazã capacul borcanului ?i se lasã la temperatura camerei. Se agitã zilnic borcanul. Dupã 3 sãptãmâni se strecoarã print-o sitã deasã. Se serve?te ca bãuturã aperitivã.