Sült édesburgonya zöldalmás-mandarinos salsával
sponsored links
Nigellánál találkoztam elõször a Hasselback burgonya fogalmával - az a fajta sült burgonya, amikor vékony szeletekben bemetszik a burgonyát, amelyet pirosra, ropogósra sütnek, és legyezõ-szerûen kissé szétnyílik a sütés során. Az internet szerint nevét állítólag a Hasselbacken nevû stockholmi étteremrõl kapta, ahol az 1700-as években elõször készítették. További internetes források szerint a formájára utalva, más konyhák "Accordion" (tangóharmónika) burgonya néven vették át. Hogy mindez igaz, vagy nem, ki tudja, az internetes források, mint tudjuk, nem mindig fedik a valóságot. Ugyanezt a módszert játszottam most el édesburgonyával, mellé/rá pedig egy nyers gyümölcsökbõl, chilibõl, újhagymából és sok korianderbõl álló salsát készítettem. (Ismét) nem én találtam fel a spanyolviaszt, célzott keresés mások receptjét is felhozza. Jó, az édesburgonya hosszasan sül, cserébe semmi mást nem kell vele tenni, a salsa pedig kb. 5 perc alatt készül el.
Ha valaki esetleg arra jár, ma 18h órakor a Mammut Libri-ben dedikálok.
Sült édesburgonya zöldalmás-mandarinos salsával
Hozzávalók (2 adag) ...