Sült édesburgonya
sponsored links
Egy rendkívül egyszerû, ám annál finomabb ételt hoztam most. Az édesburgonya pár éve tûnt fel a hazai piacokon és mára már töretlen népszerûségnek örvend. Magyarországon is egyre több gazda fogott bele a termesztésébe, így nem számít akkora kuriózumnak, mint a megjelenésekor, bár be kell vallani, az ára még így is elég borsos.
Ennek ellenére ritkán és kisebb mennyiségben jól beilleszthetõ az étrendbe (rendkívül egészséges egyébként), anélkül, hogy nagyon megterhelnénk a pénztárcánkat.
Nekem nagy kedvencem lett és ez a sült változat jön be leginkább, ami önállóan és köretként is remek.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg édesburgonya
3-4 evõkanál olívaolaj
só
fûszerek tetszés szerint (itt rozmaring és kakukkfû)
Az édesburgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a fûszerekkel, sózzuk és az egészet jól összeforgatjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe terítjük és forró sütõben 30-35 perc alatt megsütjük.