Sült édesburgonya
sponsored links
Eddig csak egyszer ettem édesburgonyát egy fõzõtanfolyamon, de akkor nem igazán ízlett. Most viszont valamiért úgy gondoltam, hogy eljött a pillanat, hogy újabb próbát tegyek vele és örülök, hogy megtettem, mert most viszont nagyon bejött. Az íze tényleg kicsit édeskés, nekem valahol a sütõtök és a krumpli között van.
Ehetjük mártogatóssal magában, önálló köretként vagy más zöldségekkel kombinálva.
Egyre többször látom a boltokban akciósként, úgyhogy ki lehet próbálni, hátha nektek is megtetszik.
Hozzávalók:
édesburgonya
só
bors
olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk és 6-7 mm-es hasábokra vágjuk.
Sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk és kb egy evõkanálnyi olajjal átfröcsköljük.
180 C-os sütõben 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/koretek/4120-sult-edesburgonya-recept.html