Sült zöldségsaláta tallérok és parmezános zöldségropogós
sponsored links
A kert vitaminbombái most nem nyersen, hanem sütve kerülnek terítékre.
Nagyon finom, egészséges nassolni való esti filmnézéshez, vagy köretként tálalva.
Igen, lehetne nyersen is fogyasztani az egészet, jogosan merül fel a kérdés, akkor miért süssük meg? Azért!
Az, hogy néhány hozzávalót lepirítunk, hogy megsütjük, olyan ízeket hívnak elõ, amiket nyersen nem érzünk.
Akár köretként, akár önálló nassolni valóként tálalhatjuk, készíthetjük akármilyen szezonális zöldségbõl és fûszerezhetjük egyéb zöldfûszerekkel is.
Hozzávalók 7-8 tallérhoz:
1 közepes sárgarépa
1 közepes cukkini
1 ek liszt
1 tojás
só, bors, aprított petrezselyem zöld
kevés olívaolaj
1 ek szezámmag
10 dkg sajt
A szezámmagot száraz serpenyõben megpirítjuk folyamatosan kevergetve.
A cukkinit alaposan megmossuk és héjjal együtt nagy lyukú reszelõn lereszeljük.
Megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen.
A sárgarépát szintén lereszeljük, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, aztán hagyjuk kihûlni.
A répához keverjük a szezámmagot, az aprított petrezselymet, a tojást.
A cukkinibõl alaposan kinyomjuk a vizet és belekeverjük a répás alapba.
Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe kis halmokat készítünk, amiket ellapítunk kör alakúra.
200 fokra elõmelegített sütõben sütjük 15-20 percig, míg a teteje szép színt kap.
Ezután már csak meg kell várni, hogy kihûljenek és lehet is fogyasztani.
Annak idején a Chefparadeban sütöttünk hasonló tócsnit lazac mellé.
De az ropogott, tekintve, hogy káposzta volt benne és nem cukkini, ami tele van vízzel.
Zöldségropogós:
2 csomag fehérkáposzta, vöröskáposzta és sárgarépa mix (lehet kapni készen, de magad is vagdalhatod)
10 dkg parmezán1 tojás
50 ml olívaolaj
só, bors, kakukkfû
A zöldségeket egy nagyobb serpenyõben olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk, hogy egy kicsit összeessen.
Amikor már kicsit megpuhultak, levesszük a tûzrõl és hagyjuk hûlni.
Alaposan kinyomkodjuk a zöldségekbõl a nedvességet, majd reszelt parmezánnal és egy felvert tojással alaposan összeforgatjuk.
Egy kanállal sütõpapírral bélelt lemezre halmokat teszünk és ellapítjuk õket jó vékonyra.
200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon finom volt és a lazaccal, valamint a málna öntettel nagyon ízletes volt. Egy késõbbi bejegyzésben leírom, azok hogyan készültek.
A Chefparadeban több kurzuson is volt szerencsém részt venni. Nagyon jó kis hely! Sanyi nagyon jó séf volt minden alkalommal, Dórit egyenesen imádom?a környezet remek, a hangulat isteni, a fogások pazarok! Ezekrõl itt olvashatsz, finom recepteket találhatsz:
VÁGOTT TRÜFFEL TANFOLYAM
TRÓPUSI BARBEQUE
OLASZ IHLETÉSÛ BONBONOZÁS
FRANCIA EST
JAR FÕZÉS BEREZNAY TAMÁSSAL
ZÖLD DIÓZÁS (bár nem errõl szól a cikk, voltam zöld diós fõzésen)
Ha ízlett a vitaminbomba, csatlakozz hozzám a Facebookon is, ahol a Receptkártyák albumból le is töltheted akár ezt a receptkártyát is:
Nagyon finom, egészséges nassolni való esti filmnézéshez, vagy köretként tálalva.
Igen, lehetne nyersen is fogyasztani az egészet, jogosan merül fel a kérdés, akkor miért süssük meg? Azért!
Az, hogy néhány hozzávalót lepirítunk, hogy megsütjük, olyan ízeket hívnak elõ, amiket nyersen nem érzünk.
Akár köretként, akár önálló nassolni valóként tálalhatjuk, készíthetjük akármilyen szezonális zöldségbõl és fûszerezhetjük egyéb zöldfûszerekkel is.
Hozzávalók 7-8 tallérhoz:
1 közepes sárgarépa
1 közepes cukkini
1 ek liszt
1 tojás
só, bors, aprított petrezselyem zöld
kevés olívaolaj
1 ek szezámmag
10 dkg sajt
A szezámmagot száraz serpenyõben megpirítjuk folyamatosan kevergetve.
A cukkinit alaposan megmossuk és héjjal együtt nagy lyukú reszelõn lereszeljük.
Megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen.
A sárgarépát szintén lereszeljük, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, aztán hagyjuk kihûlni.
A répához keverjük a szezámmagot, az aprított petrezselymet, a tojást.
A cukkinibõl alaposan kinyomjuk a vizet és belekeverjük a répás alapba.
Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe kis halmokat készítünk, amiket ellapítunk kör alakúra.
200 fokra elõmelegített sütõben sütjük 15-20 percig, míg a teteje szép színt kap.
Ezután már csak meg kell várni, hogy kihûljenek és lehet is fogyasztani.
Annak idején a Chefparadeban sütöttünk hasonló tócsnit lazac mellé.
De az ropogott, tekintve, hogy káposzta volt benne és nem cukkini, ami tele van vízzel.
Zöldségropogós:
2 csomag fehérkáposzta, vöröskáposzta és sárgarépa mix (lehet kapni készen, de magad is vagdalhatod)
10 dkg parmezán1 tojás
50 ml olívaolaj
só, bors, kakukkfû
A zöldségeket egy nagyobb serpenyõben olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk, hogy egy kicsit összeessen.
Amikor már kicsit megpuhultak, levesszük a tûzrõl és hagyjuk hûlni.
Alaposan kinyomkodjuk a zöldségekbõl a nedvességet, majd reszelt parmezánnal és egy felvert tojással alaposan összeforgatjuk.
Egy kanállal sütõpapírral bélelt lemezre halmokat teszünk és ellapítjuk õket jó vékonyra.
200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon finom volt és a lazaccal, valamint a málna öntettel nagyon ízletes volt. Egy késõbbi bejegyzésben leírom, azok hogyan készültek.
A Chefparadeban több kurzuson is volt szerencsém részt venni. Nagyon jó kis hely! Sanyi nagyon jó séf volt minden alkalommal, Dórit egyenesen imádom?a környezet remek, a hangulat isteni, a fogások pazarok! Ezekrõl itt olvashatsz, finom recepteket találhatsz:
VÁGOTT TRÜFFEL TANFOLYAM
TRÓPUSI BARBEQUE
OLASZ IHLETÉSÛ BONBONOZÁS
FRANCIA EST
JAR FÕZÉS BEREZNAY TAMÁSSAL
ZÖLD DIÓZÁS (bár nem errõl szól a cikk, voltam zöld diós fõzésen)
Ha ízlett a vitaminbomba, csatlakozz hozzám a Facebookon is, ahol a Receptkártyák albumból le is töltheted akár ezt a receptkártyát is: