Sült zöldségek
sponsored links
Tipikus húsevõ magyar családból származom, de azt vettem észre, hogy a bloggerkedésem óta egyre jobban csábít a vegetarianizmus. Sok lehetõséget látok a zöldségek variálásában, és abban, hogy hogyan lehet a húst helyettesíteni. Mondhatnám úgy is, hogy kreativitást igényel ez a fajta táplálkozásmód, és nem mellesleg sokkal egészségesebbnek is érzi magát tõle az ember. A legújabb felfedezésem pedig az, hogy milyen fantasztikus ízkavalkád rejlik egy csapat sütõbe bedobott zöldségben! Lehet hogy sokan nyúlpogácsás szarvasgombaragut várnának tõlünk édesburgonya pürével, de van amikor a legegyszerûbb dolgok a legjobbak, és úgy gondoljuk ezt is meg kell mutatnunk. Ez a "recept" erre a legjobb példa: zöldségek + olívaolaj + só + bors = ki kell próbálni! :)
Én most a képen látható zöldségeket használtam, nevezetesen: sárgarépa, fehérrépa, fokhagyma, lilahagyma, burgonya, kelbimbó, cékla, és még egy alma is belekerült.
Friss kenyérrel, és krémsajttal ajánlom, de készíthetünk hozzá különbözõ mártogatósokat. Például fokhagyma mártást, diómártást, vagy a képen látható kéksajtos-diós mártást:
- 15 dkg kékpenészes sajt
- 200 g krémsajt ...