Sült zeller- és édesburgonya hasáb joghurtos mártogatóval

2017-03-31

sponsored links




Amikor ezt az ételt fogyasztottam, csak erre tudtam gondolni: hogy lehet valami ennyire finom? :)
És még egészséges is. Azt hiszem, én ilyenen simán elélnék ebédre minden nap, hús helyett.

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 40 dkg édesburgonya (hámozva)
  • 30 dkg zellergyökér (hámozva)
  • fél citrom leve
  • 2 evõkanál kókuszzsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evõkanál szárított bazsalikom
  • só, õrölt bors

A mártogatóhoz: 

  • 30 dkg sûrû, natúr joghurt
  • 1 evõkanál extraszûz olívaolaj
  • 1-1 teáskanál menta és petrezselyemzöld
  • só, õrölt bors


Elkészítése: 

  • A zöldségeket meghámozzuk, középen kettévágjuk a fokhagymát, héjastól. A zellert vékony hasábokra, az édesburgonyát pedig vastagabb hasábokra vágjuk. 
  • Egy sütõpapírral bélelt tepsire borítjuk, majd meglocsoljuk kókuszzsírral, citromlével, illetve megszórjuk sóval, borssal, és bazsalikommal (használhatunk más fûszert is). Kézzel alaposan összeforgatjuk, jól szétterítjük, és melléhelyezzük a fokhagymát, a vágott felével lefelé. 
  • 180 fokos sütõben addig sütjük, amíg a zöldségek megpirulnak. 
  • A joghurtot kikavarjuk olajjal, fûszerekkel, sóval, borssal, illetve a sült fokhagymából kinyomott cikkekkel. A sült zöldséghasábok mellé kínáljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/03/sult-z...

sponsored links

Keres?s