Sült zeller- és édesburgonya hasáb joghurtos mártogatóval
sponsored links
Amikor ezt az ételt fogyasztottam, csak erre tudtam gondolni: hogy lehet valami ennyire finom? :)
És még egészséges is. Azt hiszem, én ilyenen simán elélnék ebédre minden nap, hús helyett.
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg édesburgonya (hámozva)
- 30 dkg zellergyökér (hámozva)
- fél citrom leve
- 2 evõkanál kókuszzsír
- 1 fej fokhagyma
- 1 evõkanál szárított bazsalikom
- só, õrölt bors
A mártogatóhoz:
- 30 dkg sûrû, natúr joghurt
- 1 evõkanál extraszûz olívaolaj
- 1-1 teáskanál menta és petrezselyemzöld
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A zöldségeket meghámozzuk, középen kettévágjuk a fokhagymát, héjastól. A zellert vékony hasábokra, az édesburgonyát pedig vastagabb hasábokra vágjuk.
- Egy sütõpapírral bélelt tepsire borítjuk, majd meglocsoljuk kókuszzsírral, citromlével, illetve megszórjuk sóval, borssal, és bazsalikommal (használhatunk más fûszert is). Kézzel alaposan összeforgatjuk, jól szétterítjük, és melléhelyezzük a fokhagymát, a vágott felével lefelé.
- 180 fokos sütõben addig sütjük, amíg a zöldségek megpirulnak.
- A joghurtot kikavarjuk olajjal, fûszerekkel, sóval, borssal, illetve a sült fokhagymából kinyomott cikkekkel. A sült zöldséghasábok mellé kínáljuk.