Sült zeller
sponsored links
Már többször belefutottam különbözõ helyeken a sült zellerbe, de aztán valahogy mindig elmaradt az elkészítése.
Pedig a sült cékla is nagy kedvenc, és annál is megtapasztaltam, hogy mennyire más a zöldségek íze sütve, mint párolva vagy fõzve. Most utoljára Dalla cucina per te oldalán jött nekem szembe, és úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy megcsináljam. Ebédre csirkét sütöttem, pont jól jött köretnek. Kiválóan helyettesíthetõ vele a sült krumpli, és tényleg nagyon-nagyon finom! Ráadásul sokkal diétásabb is, és extra gyorsan elkészül, mindössze 15 perc kell neki.
Van még valaki, aki ezek után nem akarja kipróbálni? :))
Hozzávalók:
1 nagyobb zellergumó
kevés olívaolaj
fûszerezés ízlés szerint, nekem most:
himalája só
4 színû frissen õrölt borskeverék
szárított kakukkfû
A zellert megpucoltam, karikára, majd vékony hasábokra vágtam. Egy sütõpapírral bélelt tepsibe raktam, sóztam, fûszereztem, kevés olívaolajjal meglocsoltam. Kézzel kicsit összeforgattam, hogy mindenhol egyformán fûszeres és olajos legyen.
180 °C-ra elõmelegített sütõbe toltam, és 15 perc alatt készre sütöttem. Nem kell letakarni!