Sült zabkása áfonyával és banánnal
sponsored links
Szeretnéd megtudni, hogy melyik az egyik legfinomabb és legegészségesebb reggeli? Ebben az esetben el kell olvasnod a gyümölcsökkel felturbózott, sült zabkása receptjét, amelyet nem csak fogyókúra során érdemes fogyasztanod.
A következõ összetevõkre lesz szükséged:
- 2 db közepes méretû, érett banán
-1 bögrényi apró szemû zabpehely
-150 gramm fekete áfonya
- 4 evõkanál méz
- ? teáskanál sütõpor
-1 db tojás
-1 evõkanál vanília kivonat
-1 bögre tej
- ? evõkanál fahéj
-25 gramm darabolt dió
- egy csipet só
- 2 db közepes méretû, érett banán
-1 bögrényi apró szemû zabpehely
-150 gramm fekete áfonya
- 4 evõkanál méz
- ? teáskanál sütõpor
-1 db tojás
-1 evõkanál vanília kivonat
-1 bögre tej
- ? evõkanál fahéj
-25 gramm darabolt dió
- egy csipet só
Elsõként melegítsd elõ a sütõt 190 fokra. Vágd félbe a banánokat és tedd a szeleteket egy kerámiatál aljára, majd add hozzá az áfonyát, a mézet és a fahéj felét, majd fedd le az egészet alufóliával. Tedd a tálat a sütõbe 15 percig, mivel megközelítõleg ennyi idõ alatt puhul meg a banán.
Amíg sül a banán egy közepes tálban keverd össze a zabpelyhet a dióval, a megmaradt a fahéjjal és egy csipet sóval egy másik tálban pedig vegyítsd össze a tejet a mézzel, a tojással és a vaníliakivonattal.
Vedd ki a banános-áfonyás együttest, öntsd rá a zabpelyhes és tejes keverékeket majd tedd vissza 30 percre, amíg a teteje ropogósra sül. Tálald melegen az így elkészült diétás reggelit.