Sült-vajas édesburgonya püré

2017-12-24

sponsored links

Karácsonyi köretnek készült, és olyan finom lett, hogy mostantól csak ilyen burgonyapürét eszünk.
A különlegessége, hogy nem fõzve lett, hanem sütve, így az ízek még jobban érvényesültek.

Hozzávalók: 6-8 édesburgonya, só, bors, római kömény, rozmaring, 1 ek vaj
A burgonyákat megmossuk és egy sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 1 órán keresztül sütjük 190 fokon. Ezúttal együtt sütöttem néhány céklával is, de errõl majd késõbb.
Ha megsültek, középen késsel belevágunk és egy tálba kikanalazzuk a burgonyát. Hozzáadunk némi sót, borsot, római köményt és a legfontosabb jó minõségû vajat. Ebbõl nagyjából 1 evõkanálnyit. Villával összetörjük, keverjük majd megszórjuk friss rozmaringgal.


Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2017/12/s...

sponsored links

Keres?s