Sült túrótorta kekszalappal - 33. Blogkóstolóra&Pünkösdi játékra

2017-05-19

sponsored links



Az állandó idõhiány miatt úgy döntöttem, két legyet ütök egy csapásra. :-):
A XXXIII. Blogkóstolóra, amely Márti konyhájában zajlik éppen, Kisilditõl kellett receptet választanom. Közben az egyik kedvenc blogomon, a Parókia konyháján Ani pünkösdi játékot hírdetett: sárga-piros színvilágú finomságokkal.
Így Kisilditõl egy sült túrótortát választottam cseresznyeszósszal, ami - a kolléganõmtõl kapott tanyasi tojásoknak hála! - sárga színben pompázik a gyümölcsréteg alatt.


Igazi nyáreleji finomság, várjatok vele a cseresznyeszezonig, vagy készítsétek el most, eperrel! :-)
Márti, Ildi, Ani, köszönöm, hogy veletek játszhattam!
A tortaalaphoz:
15 dkg keksz
10 dkg vaj
3-4 dkg darált dió

A töltelékhez:
50 dkg friss tehéntúró (ha több van, jobb)
15 dkg cukor
3 tojás
2 dl tej
2 dl tejföl
1 csomag vaníliapuding
1 vanília kikapart belseje (vagy 2-3 csomag vaníliáscukor) 
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola (kihagyható)

A tetejére:
~20 dkg gyümölcs (nálam fagyasztott cseresznye)
1 evõkanál cukor
1 evõkanál vaníliás pudingpor
Fél citrom reszelt héj
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a darált dióval és az olvasztott vajjal, majd egy zsírpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk erõsen.
Elõmelegített sütöben 180 fokon 10 percig sütjük.
Közben mixerrel összekeverjük a töltelék hozzávalóit és az elõsütött tortalapra öntjük és tovább sütjük 45-50 percig, addig, amíg a teteje is megszilárdul, a pereme meg szép rózsaszínes-piros lesz.
A gyümölcsfeltéthez a cseresznyébõl, cukorból, pudingporból sûrû öntetet fõzünk.
A kihûlt túrótorta tetejét megkenjük a gyümölcsöntettel.
 

Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2017/05/sult...

sponsored links

Keres?s