Sült töltött paprika

2014-04-05

sponsored links

Ez az étel annyira finom, hogy egyszerûen muszáj megörökítenem. A receptet egy amerikai blogon találtam hónapokkal ezelõtt és eltettem a többi (több száz) recept közé, hogy majd egyszer kipróbálom. A félbevágott paprikákat megtöltik kolbászhúsos töltelékkel, baconbe csavarják és sütõben ropogósra sütik. Az eredeti receptben jalapeno paprikát használnak, én most kétféle paprikát vettem: hegyes erõs zöldpaprikát és tv paprikát. Nem igazán ideális ez a tavasz eleji idõpont, mert még nem kapható jó ízû szabadföldi paprika, de mindenképpen ma akartam megcsinálni ebédre. És ha fóliás paprikával ennyire finom, akkor milyen lesz majd szabadföldivel...

Hozzávalók:
5 hegyes zöldpaprika
5 közepes méretû tv paprika
fél kg darált pulykahús
1 doboz Philadelphia krémsajt (125 gr)
1 nagy marék reszelt cheddar sajt
20 szelet húsos bacon
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
pirospaprika, köménymag, só, bors
olaj vagy zsír

Elkészítés:
1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon vagy zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és erõs tûzön addig kevergetjük, amíg a hús szét nem esik kis göröngyökre és meg nem fehéredik mindenhol. Ekkor sózzuk, borsozzuk és most adjuk hozzá a köménymagot is (1 kiskanálnyit). Kisebb lángon pároljuk pár percig, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a pirospaprikát (1-2 kiskanálnyit). Óvatosan átsütjük, hogy meg ne égjen a paprika, majd levesszük a tûzrõl.
2. Egy tálban összekeverjük a még forró húst a krémsajttal, így a krémsajt megolvad és krémessé teszi a tölteléket. Hozzáadjuk a reszelt sajtot is és jól összekeverjük.
3. A sütõt elõmelegítjük 190 C fokra, egy nagy tepsit kibélelünk sütõpapírral.
4. A paprikákat félbevágjuk és kimagozzuk.
5. Egyenletesen elosztva megtöltjük a félbevágott paprikákat a húsos töltelékkel és elrendezzük õket a tepsin.
6. A megtöltött paprikákat egyenként körbetekerjük egy-egy szelet baconnel.


7. Az elõmelegített sütõben szép piros-ropogósra sütjük. Légkeveréssel 190 fokon 25 percig sütöttem a paprikákat, majd  5 percig grilleztem õket.

Mindenkinek az erõs paprikás változat ízlett jobban, de a tv paprikás is nagyon finom. Nyáron ki fogom próbálni a szabadban grillsütõn is. El tudom képzelni fetasajttal töltve és valamilyen édesebb paprikával.





Folytats a blogon ... ludanyo.blogspot.com/2014/04/sult-tol...

sponsored links

Keres?s