Sült tésztakagyló bolognai raguval töltve
sponsored links
Nem is olyan távoli múltban esti mese gyanánt egy kedves történetet hallgattam. Szerepelt benne autentikus olasz kert lugassal, eredeti olasz papá házi borral és hamisítatlan olasz mamma valódi bolognai raguval.
De ahogy a mesék, úgy a receptek is folyton folyvást változnak. Az enyém, a történetbõl kiindulva: ilyen lett. Ami a lényeg, hogy egy hamisítatlan magyar mamma (az enyém) így is el volt ragadtatva.
Ajánlom szeretettel és köszönettel a Római Birodalom hõseinek és rajongóinak, stílusosan egy Marcus Aurelius idézettel körítve:
"Ne gondold, hogy ami neked nehezedre esik, az emberileg lehetetlen.
Inkább úgy fogd fel, hogy ami emberileg lehetséges és megszokott, azt te is elérheted."
Hozzávalók a raguhoz:
500 g darált sertéshús
2 szál friss sárgarépa
fél zellergumó és ugyanannyi szár ...