Sült tészta padlizsánnal

2012-05-26

sponsored links

 Olyan nyolc körül értem haza egyike este, jó hosszú nap volt. Már úgy voltam vele hogy szarok bele, holnap reggel veszünk zsemlét, felvágottat aztán az lesz az ebéd. 10 óra meló után nem volt nagy kedvem ott ácsorogni a tûzhely elõtt még egy darabig. Aztán Évi kitalálta, hogy õ akkor leugrik a boltba és csinál túrós csuszát.

Érdekes, hogy mostanában ahogy meghallom valami kaja nevét egybõl elkezd pörögni az agyam rajta. Most is így volt, hm mondom csusza. Mi kell hozzá, tészta meg túró. Mi van itthon? Tészta? Akad, csak sajnos nem csuszának való, hanem kínai. Lehetne esetleg talán ezzel kezdeni valamit és szkippelni a bótot?

Hûtõ kinyit, üres polcok. Pontosabban mindegyiken álldogál valami többé-kevésbé magányosan. Vaj, szalonna, mer' az mindig kell, parmezán mer' az mindig van (az olasz buzinál ugye), mustár, meg ilyenek. Zöldséges rekesz kihúz. Na, itt már nagyobb volt a tolongás. Egy, még mindig viszonylag jó állapotban lévõ padlizsán, zöldhagyma, paradicsom, paprika, szárzeller, répa, gyömbér.

Tiszta foodpoker gondoltam. A tészta és a padlizsán (ne dobjuk már ki ha már eddig bírta alapon) a biztos lapok, nézzünk akkor még mellé valamit. Végül a hagymát, paradicsomot, szalonnát választottam, és odaálltam tûzhely elé.

Kellbele (2 adag):

1 feszes padlizsán,

3-4 zöldhagyma, felkarikázva, a zöldjét tegyük félre (és karikázzuk fel ezt is)

8-10 szem paradicsom,

5 gerezd fokhagyma, felaprítva ...


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2012/05/26/sult_tes...

sponsored links

Keres?s