Sült tejfölös tészta
sponsored links
Gyors fõétel a mindennapokra, na meg azért is, mert finom! :)
Hozzávalók:
2 cs. vaníliás cukor
6 dl tej
500 g széles metélt
4 tojás
4 ek. vaj, vagy margarin
3-4 ek. kristálycukor (aki édesen szereti, még egyet tehet bele)
1 citrom reszelt héja
4 dl tejföl
1 ek. zsemlemorzsa
só
Elkészítés:
A tejben elkeverjük a vaníliás cukrot és egy nagyobb csipetnyi sóval felforraljuk.
Beletesszük a tésztát és vigyázva, le ne égjen, addig fõzzük, míg a tejet be nem issza.
A margarint a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük.
Hozzáadjuk a citromhájat, a tejfölt, majd a keményre vert tojáshabot is beleforgatjuk óvatosan.
Kevés krémet félreteszünk, a többit a tésztára öntjük és szintén óvatosan átforgatrjuk.
Egy 26 cm-es tortaformát kikenünk margarinnal és megszórjuk a zsemlemorzsával.
Beleöntjük és elterítjük a tésztát és a tetejére simítjuk a félretett krémet.
Elõmelegített sütõben, 175-180 C ° -on aranybarnára sütjük.
Némi pihentetés után, porcukorral meghintve, ill. különbözõ öntetekkel, lekvárokkal tálaljuk.