Sült tejbegríz
sponsored links
Kell e a tejbegrízt rántani? Nem, de érdemes.
A tejbegríz számomra azon kevés ételek egyike, amik a fogyaszthatatlan kategóriába esnek. Sajnálom, de szerintem melegen ehetetlen, hidegen a simán rossz. Most sem kívántam meg veszedelmesen, simán csak maradt egy fél tányérnyi, és nem sajnáltam volna kidobni, de akkor eszembe jutott valami.
Tavaly volt szerencsém részt venni egy andalúz fõzõkurzuson, ahol a séf, nagymamája által készített kedvenc gyerekkori élményét idézve mutatta meg a "sült tej" névre fordított édesség elkészítését. Ezt kábé úgy kell elképzelni, hogy állagra hasonló mint a kihûlt tejbegríz, csak õk nem grízzel, hanem keményítõvel érik el a keménységet, és reszelnek a tejbe narancs héjat, meg raknak némi vaníliát is.
Innen jutott eszembe, hogy mi lenne, ha a tejbegrízt bundáznám, és kisütném. Pont az lett, amit vártam. Igen nagyon jót tett a gríznek egy kis sült íz, és bár ennél értelmetlenebb desszertet nem igen tudnék felsorolni tápanyagilag, mégis érdemesnek találom az elkészítését, mert finom. A cukrozást szokás szerint mindenkire rábíznám, attól függõen, hogy mennyire édesszájú. Én magát a tejbegrízt szinte alig cukroztam, és úgy is elég édes volt.
Hozzávalók:
Tejbegríz kihûtve darabolva ...