Sült tarja és párizsi szelet burgonya és zöldség körettel
sponsored links
Nem bonyolult étel és nem is nehéz elkészíteni, ezért csak annyit írok róla ami alapján bárki elkészítheti vagy készíti is. Az utóbbi esetben a folyamatokat ismerve mondhatják, hogy egyszerû, de nagyszerû - legalábbis nekünk.
Hozzávalók: 4-4 adag (de ha valaki mindkét húst szereti, akkor több kell)
4 szelet sertéstarja, 4 szelet sertéslapocka, 2 nagyobb darab brokkoli, 2 sárgarépa, 2 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1,5 kg burgonya, só, bors, 2 tojás, liszt a panírozáshoz, olaj a sütéshez
A sertéstarját klopfolom, forró olajban fehéredésig sütöm mindkét oldalán. A tetejét megszórom borssal, a 4 db apróra vágott fokhagymával, rárakom a karikára vágott vöröshagymát, kevés vizet öntök alá sózom és fedõ alatt takarékon párolom. Idõnként, ha szükséges kevés vizet adok hozzá. Ha megpuhult zsírjára sütöm.
A sertéslapockát is klopfolom, sózom és lisztbe forgatom ,majd a felvert tojásba és a forró olajban megsütöm.
A másik vöröshagymát apróra vágom és kevés olajban dinsztelem, hozzáadom a maradék két fokhagymát apróra vágva és a kisebb darabokra vágott sárgarépát. Sózom, borsozóm és kevés víz hozzáadásával párolom, majd ezt is zsírjára sütöm. A brokkolit rózsáira szedem, megmosom és forró sós vízben pár percig blansírozom, leszûröm és beleforgatom a fûszeres sárgarépa köretbe, pár percig együtt párolom.
A burgonyát nagyobb hasábokra vágom, sós vízben elõfõzöm, leszûröm és a sertéslapocka fûszeres zsírjában kevergetve kicsit sütöm.